Ντοπέ η Norah Jeruto κινδυνεύει να χάσει τον παγκόσμιο τίτλο στα 3000μ. στίπλ

 Runbeat Team   13:21 08-04-2023  

Ντοπέ η Norah Jeruto κινδυνεύει να χάσει τον παγκόσμιο τίτλο στα 3000μ. στίπλ


Προσωρινό αποκλεισμό για παραβίαση των κανόνων ντόπινγκ επέβαλε η Μονάδα Ακεραιότητα Στίβου (AIU) στην παγκόσμια πρωταθλήτρια του στιπλ, Norah Jeruto.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Jeruto, έγινε η πρώτη αθλήτρια από το Καζακστάν που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Συμμετείχε στα 3.000μ. στιπλ και με χρόνο 8:53.02 σημειώσει ρεκόρ αγώνων, την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και φυσικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AIU στο αίμα της 27χρονης πρωταθλήτριας βρέθηκε η ουσία ABP που είναι απαγορευμένη. Εφόσον η παράβαση επικυρωθεί, η Jeruto θα χάσει τον παγκόσμιο τίτλο και το ρεκόρ και φυσικά θα κληθεί να μείνει εκτός αγώνων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάποια χρήση απαγορευμένης ουσίας, ενώ ο ατζέντης της επισημαίνει ότι την συγκεκριμένη ουσία την γεννά ο οργανισμός της και είχε βρεθεί και σε άλλους ελέγχους ντόπινγκ τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να υπάρξει κάποια τιμωρία.