Ο 60χρονος που έτρεξε τον 100ο μαραθώνιο της ζωής του

 Runbeat Team   21:36 26-10-2021  

Ο 60χρονος που έτρεξε τον 100ο μαραθώνιο της ζωής του


Στο… κλειστό «100 Marathon Club» μπήκε ο 60χρονος Russell Harper, καθώς τρέχοντας τον 100ο του μαραθώνιο στο Yorkshire. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια προσπάθειας, θυσιών και αφοσίωσης, ο Harper έφτασε σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

Ο ίδιος μίλησε στην ιστοσελίδα winsfordguardian.co.uk για το τρέξιμο, τον αθλητισμό, αλλά και τις δράσεις του, καθώς τρέχοντας συγκεντρώνει χρήματα για διάφορες φιλανθρωπίες.

«Ξεκίνησα να τρέχω μαραθωνίους περίπου 20 χρόνια πριν και έχω χρειαστεί πολύ καιρό για να πραγματοποιήσω αυτό το στόχο. Αγαπώ το τρέξιμο, με βοηθάει να καθαρίσω το μυαλό μου και η κοινότητα είναι πολύ φιλική. Είμαι 60 ετών τώρα, δεν είμαι πολύ γρήγορος καθώς έχω σκολίωση, όμως είμαι επίμονος» είπε ο Harper.

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τρέχω γύρω στους 12 μαραθωνίους τον χρόνο και έχω τρέξει σε όλη την Ευρώπη, στο Ντίσελντορφ, τη Φλωρεντία, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη και τη Ρώμη. Έχω τρέξει τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης δύο φορές και σε εκείνο στο Λονδίνο».

Ο 60χρονος ευχαρίστησε όλους όσους βρίσκονται δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ τόνισε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει να τρέχει… σύντομα!