Ο ημιμαραθώνιος Βερολίνου λειτούργησε δοκιμαστικά για τον μαραθώνιο (Photos)

 Runbeat Team   13:09 23-08-2021  

Ο ημιμαραθώνιος Βερολίνου λειτούργησε δοκιμαστικά για τον μαραθώνιο (Photos)


Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου διεξήχθη χθες με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, με τον Felix Kipkoech και την Joyciline Jepkosgei να παίρνουν τη νίκη σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

 

Ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε με πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και αποτέλεσε το επίσημο τεστ για την κυβέρνηση της Γερμανίας για τις μαζικές διοργανώσεις, με πάνω από 20.000 δρομείς να λαμβάνουν μέρος.

Αυτό σημαίνει ότι ο μαραθώνιος του Βερολίνου, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον θα γίνει κανονικά, μόνο εάν αποδειχθεί ότι δεν δημιουργήθηκαν εστίες υπερμετάδοσης.

Οι κανόνες του αγώνα πάντως «έλεγαν» ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές πριν την έναρξη και στον τερματισμό του αγώνα, ενώ ήταν προαιρετικές κατά τη διάρκειά του. Αρκετοί δρομείς πάντως έτρεξαν με μάσκα, δηλώνοντας μετά τον αγώνα ότι δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα στην αναπνοή τους.

 

Οι δρομείς ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που είχαν αντισώματα ή έχουν κάνει το εμβόλιο και σε εκείνους που δεν το έχουν κάνει και μπήκαν στον αγώνα με (αρνητικό) PCR test. Όσοι ανήκαν στην πρώτη κατηγορία φορούσαν ένα πράσινο βραχιόλι στο χέρι τους, με σκοπό οι υπόλοιποι δρομείς να μπορούν να ξεχωρίσουν ποιοι είναι «ασφαλείς» και ποιοι όχι. Οι δρομείς έλαβαν και ένα κόκκινο αναμνηστικό βραχιόλι.

Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου έδειξε ότι με σωστή οργάνωση και συνεργασία διοργανωτών – αθλητών, οι μαζικές διοργανώσεις μπορούν να γίνουν με αρκετά μικρό ποσοστό κινδύνου.