Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης κέρδισε το βραβείο του Αθλητικού Τουρισμού στη γιορτή του ΠΣΑΤ

 Runbeat Team   9:28 21-12-2022  

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης κέρδισε το βραβείο του Αθλητικού Τουρισμού στη γιορτή του ΠΣΑΤ


Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια στο δρομικό καλεντάρι της Ελλάδας συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δρομέων.

Παράλληλα έχει καταφέρει με τα πρωτότυπα και χιουμοριστικά σποτάκια του να προσφέρει γέλιο και να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο στη διοργάνωση. Το Αρκαλοχώρι έγινε πανελληνίως γνωστό μέσα από αυτή τη διοργάνωση και η επισκεψιμότητα έχει ανέβει κατακόρυφα.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που κέρδισε το βραβείο του Αθλητικού Τουρισμού. Σχολιάζοντας το γεγονός οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης τόνισαν στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης: «Μεγάλη τιμή για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης και τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου η απονομή του βραβείου Αθλητικού Τουρισμού στην 69η Ετήσια Γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Ένα Βραβείο για το Αρκαλοχώρι, το Χουμέρι, το Γαλατά, τη Βόνη, τους Ζωφόρους και το Θραψανό που βρίσκονται στο κέντρο της Κρήτης, μακριά από παραλίες και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης πια συγκαταλέγεται σε ένα από τα κορυφαία αθλητικά δρώμενα και τα χωριά της περιοχής μας πλημμυρίζουνμε χιλιάδες κόσμο από όλη την Ελλάδα και από 41 χώρες που μας επισκέπτονται για να γνωρίσουν το πολιτισμό την γαστρονομία και την φιλοξενία του τόπου μας.

 Αφιερώνουμε αυτό το βραβείο στους 600 εθελοντές που δίνουν την ψυχή τους για να κάνουν αυτόν τον αγώνα να ξεχωρίζει αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που ακόμα αυτή τη στιγμή ζουν σε containers μετά το σεισμό που έπληξε την περιοχή μας το 2021».