Ο Ιρανός που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και θα αγωνιστεί στον ΑΜΑ

 Runbeat Team   13:27 07-11-2022  

Ο Ιρανός που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και θα αγωνιστεί στον ΑΜΑ


Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας θα λάβουν μέρος δρομείς από όλο τον κόσμο. Υπάρχει, όμως η παρουσία του Ιρανού Μεχράντ Σαχλαέι που συγκινεί και παραδειγματίζει.

Ο 52χρονος μαραθωνοδρόμος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να τρέχει. Μάλιστα στην Αθήνα έρχεται με το σύνθημα «Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά ποτέ.

 

Ο Μεχράντ Σαχλαέι ζει στην Τεχεράνη και εδώ και 32 χρόνια έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το γεγονός αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να κατακτήσει κάποιες από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου όπως το Muztagh Ata (7.509 μέτρα) το 2017 και το Έβερεστ (8.848 μέτρα) το 2018 και να αναδειχθεί στον πρώτο Ιρανό και τον δεύτερο παγκοσμίως πάσχοντα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που καταφέρνει να πετύχει έναν τόσο απαιτητικό στόχο.

Ο Μεχράντ Σαχλαέι έτρεξε πέρυσι τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Κωνσταντινούπολη και τερμάτισε με επιτυχία και φέτος αποφάσισε να είναι «παρών» στην Αυθεντική Διαδρομή.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να επισκεφθώ την Ελλάδα και τα μνημεία της», λέει ο δρομέας, που αθλείται για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα της υγείας του. Ο Μεχράντ Σαχλαέι ζει στην Τεχεράνη, διατηρεί επιχείρηση εμπορίας εργαλείων και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του 25χρονου Σίνα και της 20χρονης Σόνιας.

«Θα ήθελα να στείλω σε όλους το θετικό μήνυμα και κυρίως στους πάσχοντες από Σκλήρυνη Κατά Πλάκας, ότι η ζωή δεν σταματά. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για εμάς και για όσους στέκονται με υπομονή στο πλευρό μας».