Ο Joshua Cheptegei θυμήθηκε τη μέρα που έγινε ο «σκληρότερος δρομέας του κόσμου»

 Runbeat Team   18:22 30-03-2021  

Ο Joshua Cheptegei θυμήθηκε τη μέρα που έγινε ο «σκληρότερος δρομέας του κόσμου»


Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την μέρα που ο Joshua Cheptegei κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World Cross Country (12 χιλιομέτρων) που διοργανώθηκε στο Άργκους της Δανίας. Ο 24χρονος ρέκορντμαν και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 5 και 10 χιλιόμετρα (26:11) από την Ουγκάντα, είχε τερματίσει πρώτος με χρόνο 31:40, ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Jacob Kiplimo για μόλις 4 δευτερόλεπτα, ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 30 Μαρτίου 2019.

 

Ο Cheptegei μαζί με το μετάλλιο, εκείνη τη μέρα κατέκτησε και τον άτυπο τίτλο του «σκληρότερου δρομέα του κόσμου» καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με λάσπη, άμμο, νερό, ορεινές περιοχές, αλλά και δυνατούς αντιπάλους. Ενδεικτικά, εκτός από τον Kiplimo, ο δρομέας από την Ουγκάντα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και τον Geoffrey Kamworor, που τερμάτισε τρίτος επίσης με μικρή διαφορά, μόλις 15 δευτερολέπτων (31:55).

 

Την επιτυχία του λοιπόν θυμήθηκε σήμερα ο Joshua Cheptegei, δημοσιεύοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τρεις φωτογραφίες από τον τερματισμό του, λίγο πριν κόψει το νήμα ο Jacob Kiplimo. Στην ανάρτησή του, ο νεαρός δρομέας έγραψε: «Σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που κέρδισα το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε World Cross Country. Τόσο πολλές οι εξαιρετικές αναμνήσεις από εκείνη την ιστορική ημέρα στο Άργκους»!