O Kilian Jornet ανακοίνωσε το εντυπωσιακό καλεντάρι του για το 2022!

 Runbeat Team   19:32 24-02-2022  

O Kilian Jornet ανακοίνωσε το εντυπωσιακό καλεντάρι του για το 2022!


Μερικούς από τους αγώνες που θα λάβει μέρος μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ο κορυφαίος mountain runner του κόσμου, Kilian Jornet. Παρότι τα τελευταία χρόνια κάνει αρκετά επιλεκτικές εμφανίσεις, το 2022 αναμένεται πολύ ενδιαφέρον καθώς γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Instagram τις διοργανώσεις που αγωνιστεί για φέτος.

«Φαίνεται ότι θα αγωνιστώ σε μερικούς αγώνες φέτος… 1 αγώνα skimo, 2 μικρών αποστάσεων και 2 μεγάλων αποστάσεων» αναφέρει ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα, ο Jornet θα αγωνιστεί στον αγώνα skimo με όνομα «Pierra Menta» στις 9-12 Μαρτίου, μία διοργάνωση ορειβατικού σκι (Ski mountaineering).

 

Στη συνέχεια, ο κορυφαίος αθλητής θα αγωνιστεί στο «Zegama-Aizkorri» στις 29 Μαρτίου, που πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο μαραθώνιο στα βουνά της Ισπανίας που αποτελεί μέρος του Golden Trail World Series.

Ο επόμενος μεγάλος αγώνας που θα λάβει μέρος ο Ισπανός είναι το «Hardrock 100 miles» στις 15 Ιουλίου στο Κολοράντο, με συνολική απόσταση 160 χιλιόμετρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς το 2021 ο Jornet έχασε το ρεκόρ κούρσας (23:28:00) που είχε από τον François D’Haene (21:45:50).

Μέλος του Golden Trail World Series είναι και ο αγώνας «Sierre-Zinal» που θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου στην Ελβετία, με απόσταση 31 χιλιόμετρα και τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει κάθε χρόνο.

Τέλος, ο Κilian Jornet γνωστοποίησε ότι θα τρέξει και στον πολύ μεγάλο και ιστορικό αγώνα 170 χιλιομέτρων, το «Ultra-Trail du Mont-Blanc», ανάμεσα σε όλους τους κορυφαίους ultra runners του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, το καλεντάρι του Jornet δείχνει πολύ ενδιαφέρον και «γεμάτο» με μεγάλους αγώνες, με τον 34χρονο αθλητή να θέλει να αποδείξει για ακόμα μία χρονιά γιατί είναι ο… GOAT, έχοντας εντυπωσιακά στατιστικά και το 2021.