Ο Kiptum επέλεξε τελικά τον Μαραθώνιο του Σικάγο και αφήνει προσωρινά την... κόντρα με τον Kipchoge

 Runbeat Team   9:28 26-07-2023  

Ο Kiptum επέλεξε τελικά τον Μαραθώνιο του Σικάγο και αφήνει προσωρινά την... κόντρα με τον Kipchoge


Με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων θα διεξαχθεί η 45η εκδοχή του Μαραθωνίου του Σικάγο, όπου αναμένεται μεγάλη μάχη για τη νίκη, αλλά και την επίτευξη κάποιου ρεκόρ.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη λίστα με τους ελίτ δρομείς που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Μαραθωνίου στις 8 Οκτωβρίου. Μάλιστα ανακοινώθηκε και το όνομα του Kelvin Kiptum, ο οποίος τελικά δε θα αγωνιστεί στο Βερολίνο αποφεύγοντας την... μάχη με τον Eliud Kipchoge.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο περυσινός νικητής, Benson Kipruto από την Κένυα, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Πέρυσι ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 2:04:24, ενώ ήταν νικητής και στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2021.

 

Βασικός… αντίπαλος του Kipruto θα είναι ο συμπατριώτης του, Kelvin Kiptum, ο οποίος είναι ο δεύτερος ταχύτερος δρομέας στην ιστορία. Ο Kiptum κέρδισε τον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου σε 2:01:25, μόλις 16 δευτερόλεπτα μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε το 2022 ο Eliud Kipchoge. Πριν μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι οι δυο τους θα έτρεχαν φέτος στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ωστόσο, τα πλάνα του Kiptum άλλαξαν επιλέγοντας τελικά το Σικάγο.

Τέσσερις ακόμη δρομείς έχουν ολοκληρώσει μαραθώνιο κάτω από τις 2 ώρες και πέντε λεπτά, όπως ο Βέλγος Bashir Abdi, ο οποίος τερμάτισε σε 2:03:36 στο Ρότερνταμ το 2021 και κέρδισε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο εκείνη τη χρονιά.

Ο Αμερικανός Galen Rupp επιστρέφει στο Σικάγο, όπου κέρδισε το 2017 και ήταν δεύτερος το 2021 με χρόνο 2:06:35.

Ο Conner Mantz, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο στο Σικάγο το περασμένο φθινόπωρο, τερματίζοντας έβδομος σε 2:08:16, θα έχει ως στόχο να τρέξει πιο γρήγορα από 2:08:10, που είναι το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φοβερός αγώνας αναμένεται να γίνει και στις γυναίκες καθώς σε θέση εκκίνησης θα μπουν η Κενυάτισσα Ruth Chepngetich, η Αμερικανίδα Emily Sisson και η Ολλανδέζα Sifan Hassan που στον πρώτο της μαραθώνιο ήταν νικήτρια στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο. Επίσης υπάρχουν ακόμη τέσσερις δρομείς που έχουν τρέξει κάτω από 2:19 τον μαραθώνιο.