Ο Λόιντ Μάρτιν: Ο νεαρότερος δρομέας με σύνδρομο Down που τερμάτισε στο Λονδίνο (vid)

 Runbeat Team   10:43 23-04-2024  

Ο Λόιντ Μάρτιν: Ο νεαρότερος δρομέας με σύνδρομο Down που τερμάτισε στο Λονδίνο (vid)


Ένας έφηβος δρομέας με σύνδρομο Down έγραψε ιστορία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου καθώς έγινε ο νεότερος δρομέας με διανοητική αναπηρία που ολοκλήρωσε ένας μαραθώνιο.

Ο 19χρονος Λόιντ Μάρτιν, ο οποίος κατάγεται από το Κάρντιφ, έτρεξε τον μαραθώνιο του Λονδίνου έχοντας ως οδηγό την μητέρα του και κατάφερε να πάρει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το επίτευγμά του.

«Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον Λόιντ», είπε η μητέρα του Τσέρι Χούπερ και πρόσθεσε: «Όλα είναι δυνατά εάν τα βάλεις στόχο. Με λίγη δουλειά μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Στο Λονδίνο ο Λόιντ έτρεξε συνεχόμενα 22,5 χιλιόμετρα που είναι το μεγαλύτερο που έχει τρέξει ποτέ. Περπατήσαμε και λίγο, αλλά ήταν υπέροχος».

 

Όπως ήταν λογικό ο Λόιντ αποθεώθηκε από όποιο σημείο πέρασε και κυρίως έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε παιδί με σύνδρομο Down.

«Δεν είπαμε πολλά όταν περάσαμε τη γραμμή του τερματισμού. Απλώς ξεσπάσαμε και οι δύο σε κλάματα», είπε συγκινημένη η μητέρα του.

Η Τσέρι Χούπερ έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες τρεξίματος καθώς έχει εκπροσωπήσει την Ουαλία σε αγώνες cross country και track. Έχει τρέξει τέσσερις φορές στον Μαραθώνιο του Λονδίνου και ολοκλήρωσε επίσης τους αγώνες της Βοστώνης και του Σικάγο.

Ο Λόιντ είναι ο τρίτος αθλητής των Special Olympics της Ουαλίας που έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Δείτε το βίντεο με τον τερματισμό του