Μαραθώνιος Λονδίνου: Κυριάρχησαν Lemma και Jepkosgei – εκτός βάθρου οι περσινοί νικητές

 Runbeat Team   13:54 03-10-2021  

Μαραθώνιος Λονδίνου: Κυριάρχησαν Lemma και Jepkosgei – εκτός βάθρου οι περσινοί νικητές


Σημαντικές νίκες πήραν Lemma και Jepkosgei στον μαραθώνιο του Λονδίνου, με τους περσινούς νικητές του elite – only αγώνα να μένουν εκτός βάθρου σε άνδρες και γυναίκες.

 

Ο Sisay Lemma κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να πάρει τη νίκη σε έναν από τους major μαραθώνιους, τερματίζοντας κάτω από τα 2:05 με 2:04:01. Ενδεικτικά, το επίπεδο των δρομέων που έλαβαν μέρος στον αγώνα του Λονδίνου ήταν τόσο υψηλό, που οι πρώτοι τρεις δρομείς τερμάτισαν σε λιγότερο από 2 ώρες και 5 λεπτά. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Vincent Kipchuma με 2:04:28 και την τρίτη ο Mosinet Geremew (2:04:41).

Ο νικητής του 2020, Shura Kitata ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 6η θέση με 2:07:51. Ο χρόνος που σημείωσε ο Lemma ήταν ο 6ος καλύτερος στην ιστορία του μαραθωνίου του Λονδίνου.

 

Στον αγώνα των γυναικών, η κυριαρχία της Brigid Kosgei στον μαραθώνιο του Λονδίνου ολοκληρώθηκε φέτος, με την Joyciline Jepkosgei να παίρνει τη νίκη. Η Κενυάτισσα τερμάτισε σε 2:17:43, αφήνοντας πίσω της την Degitu Azimeraw για αρκετά δευτερόλεπτα (2:17:58). Η Ashete Bekere πήρε την 3η θέση με 2:18:18, με την Brigid Kosgei που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί να μην καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο και να πάρει την 3η συνεχόμενη νίκη της, τερματίζοντας στην 4η θέση με 2:18:40.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Joyciline Jepkosgei, που δεν είχε επιλεγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ, ενώ την κορυφαία επίδοση της καριέρας της σημείωσε και η Azimeraw που τερμάτισε στην 2η θέση.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα.

Πηγή φωτογραφίας: The Guardian