Ο πρώτος ομαδικός Μαραθώνιος διεξάγεται στις 30 Μαΐου στην Πράγα

 Runbeat Team   10:20 16-04-2021  

Ο πρώτος ομαδικός Μαραθώνιος διεξάγεται στις 30 Μαΐου στην Πράγα


Ένα διαφορετικό μαραθώνιο θα φιλοξενήσει η Πράγα στις 30 Μαΐου με τους διοργανωτές να δίνουν μία πρωτότυπη διάσταση στο άθλημα, το οποίο αποκτά ένα πιο στρατηγικό και ομαδικό πνεύμα.

Η εκδήλωση που θα έχει τίτλο: «Η μάχη των ομάδων» αποτελεί έμπνευση του RunCzech, ο οποίος έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του Μαραθωνίου στην Πράγα και πολλών άλλων κορυφαίων αγώνων δρόμου στην Τσεχική Δημοκρατία.

 

Ουσιαστικά στον αγώνα θα πάρουν μέρος τέσσερις ομάδες οι οποίες θα αποτελούνται από τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Γέφυρα του Καρόλου στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και θα υπάρξει ενός τύπου σκυταλοδρομία των αθλητών που αποτελούν τις ομάδες. Ο ένας δρομέας της κάθε ομάδα θα είναι από την Τσεχία ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα είναι άλλης εθνικότητας.

Την κάθε ομάδα θα την υποστηρίζει ένας διαφορετικός σπόνσορας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες θα κατανεμηθούν με όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφο τρόπο καθώς θα λαμβάνονται υπόψιν οι επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών τους τελευταίους 48 μήνες. Ο αγώνας θα τελειώσει όταν ο τελευταίος δρομέας (ο έκτος που θα τερματίσει για κάθε ομάδα) περάσει τη γραμμή.

 

Κάθε μέλος της ομάδας θα κερδίζει πόντους με βάση την απόδοσή του σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κάθε ατομικό ρεκόρ θα ανταμείβεται με μπόνους 10% περισσότερους πόντων. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους θα είναι και η νικήτρια.

Η νέα αυτή προσπάθεια θα έχει και πρωτοποριακή τηλεοπτική κάλυψη καθώς θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο μετάδοσης μαραθωνίου παρόμοιο με το Tour de France με γραφικά στην οθόνη που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και τα οποία θα δείχνουν την πρόοδο κάθε ομάδας.

«Πιστεύω ότι ο μαραθώνιος εκλαμβάνεται λανθασμένα ως ατομικό άθλημα», δήλωσε ο διευθυντής των αγώνων Carlo Capalbo. «Ο μαραθώνιος είναι ένα ομαδικό άθλημα. Η προπόνηση γίνεται σε ομάδες, οι άνθρωποι έχουν βοήθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ τον μαραθώνιο ομαδικό άθλημα. Αυτή είναι μια προσπάθεια να δώσουμε μια πινελιά φρεσκάδας στο άθλημά μας».