Ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου και πήγε… σφαίρα στο Γουέμπλεϊ

 Runbeat Team   18:14 23-04-2024  

Ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου και πήγε… σφαίρα στο Γουέμπλεϊ


Το τρέξιμο έχει μία ιδιαιτερότητα την οποία δεν είναι εύκολο να τη βρει κανείς σε κάποιο άλλο αγώνισμα: Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα βαλάντια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη άνθηση του δρομικού κινήματος.

Θέμα συζήτησης παγκοσμίως έχει γίνει η συμμετοχή του συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Sir Jim Ratcliffe, στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή.

 

Ο 71χρονος Ratcliffe τερμάτισε σε 4:30:42 και δεν έχασε καθόλου καιρό καθώς αμέσως μετά έφυγε για το Γουέμπλεϊ προκειμένου να παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο της Μάντσεστερ με την Κόβεντρι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.  

Ο συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ έτρεξε στον μαραθώνιο του Λονδίνου και πήγε… σφαίρα στο Γουέμπλεϊ runbeat.gr

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος αγόρασε το 25% της Γιουνάιτεντ σε μια συμφωνία αξίας 1,03 δισεκατομμυρίων λιρών τον Δεκέμβριο, ενώ ο όμιλός του INEOS ενδιαφέρεται για μια σειρά αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος.

Το 2019, το INEOS υποστήριξε τον Eliud Kipchoge στην προσπάθειά του να τρέξει κάτω από τις δύο ώρες τον μαραθώνιο και τα κατάφερε τερματίζοντας σε 1:59:40. Είναι ένα ρεκόρ που δεν αναγνωρίστηκε καθώς δεν πραγματοποιήθηκε σε ανοικτό αγώνα.

Όπως απέδειξε, όμως, είναι και ο ίδιος φαν του τρεξίματος και είναι «παρών» σε μεγάλα δρομικά γεγονότα.