Ο Χ. Πιτσώλης αφηγείται στο Runbeat πως έζησε την 3η θέση και το μεγάλο ατομικό ρεκόρ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 Πάνος Κατσαρός   13:02 23-11-2021  

Ο Χ. Πιτσώλης αφηγείται στο Runbeat πως έζησε την 3η θέση και το μεγάλο ατομικό ρεκόρ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο


Ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης. Ο δρομέας του ΓΑΣ Ιλισσός κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, σημειώνοντας ένα πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 2:24.05 και κατέκτησε ξανά, όπως και το 2019 το χάλκινο μετάλλιο στον ιστορικό αγώνα, πίσω από τον Κώστα Γκελαούζο και τον Παναγιώτη Μπουρίκα.

 

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης αφηγήθηκε στο Runbeat το πως βίωσε την απόλυτα επιτυχημένη επιστροφή της μεγάλης διοργάνωσης, αλλά και πως ένιωσε μετά την εξαιρετική του εμφάνιση.

Πως έζησες την μεγάλη επιστροφή της διοργάνωσης;

«Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον έζησα πολύ έντονα, ήταν πολύ σημαντικό που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια. Είδαμε πολύ κόσμο στους δρόμους μετά από καιρό, κάτι που ήταν δύσκολο να γίνει με τα μέτρα που υπήρχαν για την πανδημία. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα έκανε πολύ καλό καιρό για εμάς τους δρομείς, οπότε βγήκαν και οι επιδόσεις».

«Δεν περίμενα να κάνω τέτοιο χρόνο»


Σημείωσες ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας στην τρίτη θέση με 2:24.05. Το ατομικό ρεκόρ ήταν κάτι που το περίμενες βάσει της προετοιμασίας σου;

«Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα κάνω τόσο, ότι θα βελτιώσω για τόσο πολύ το ατομικό μου ρεκόρ. Το είχα αλλιώς στο μυαλό μου. Έλεγα ότι την προηγούμενη φορά, το 2019, είχα περάσει το πρώτο μισό σε 1 ώρα και 14 λεπτά και σκέφτηκα ότι τώρα πρέπει να το περάσω σε 1 ώρα και 13 λεπτά. Το θέμα είναι ότι τώρα πέρασα σε 1:12 και λέω “Ωχ τώρα, τι έγινε; Μήπως έκανα βλακεία;” (γελάει). Ευτυχώς το κράτησα σταθερό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μου βγήκε αυτός ο χρόνος».

Τι έκανες μετά τον αγώνα;

«Επειδή τόσο καιρό έκανα διατροφή και πρόσεχα πάρα πολύ πριν τον αγώνα, μετά τον τερματισμό πήγα και έφαγα ένα μπέργκερ! Βγήκα με τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τα παιδιά από την ομάδα. Μετά πήγα και με άλλους φίλους μου βόλτα και έφαγα τούρτα, γλυκά. Αυτή η εβδομάδα έχει πάει έτσι. Γενικά απ’ έξω είχα να φάω απ’ έξω από τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα αυτή η εβδομάδα είναι μία “επιβράβευση” ουσιαστικά».

«Στόχος μου το ατομικό ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα»


Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

«Επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο ημιμαραθωνίου τον Μάρτιο, που ελπίζουμε να γίνει και να μην αλλάξει κάτι λόγω της πανδημίας, αλλά και ένας ημιμαραθώνιος στο εξωτερικό. Τώρα έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον προπονητή μου και σκεφτόμαστε ίσως να πάμε στο Αμβούργο, που θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα. Νομίζω πέφτει στις 24 Απριλίου. Σίγουρα θα κυνηγήσω το ατομικό μου ρεκόρ εκεί και πιστεύω ότι εάν είμαι καλά, όπως τώρα, θα βγει».

Πως έχει κυλήσει η προπόνηση στα χρόνια της πανδημίας;

«Όλα αυτά τα χρόνια έτρεχα μόνος μου εγώ και σπάνια τύχαινε να έκανα κάποια προπόνηση με παιδί από την ομάδα μου ή από αλλού. Δύσκολα βρισκόμασταν μαζί σε προγράμματα, σε χαλαρό τρέξιμο ναι. Για εμένα πλέον βέβαια έχει γίνει πιο δύσκολο να τρέχω με άλλους, καθώς έμενα Ζωγράφου και τώρα έχω μετακομίσει στο Λαγονήσι και εδώ είναι πολύ αραιά».

 

Προτιμάς το τρέξιμο με παρέα ή μόνος;

«Σίγουρα είναι άλλη αίσθηση το να τρέχεις με παρέα. Ξεχνάς τα πάντα όταν μιλάς με κάποιον, όταν έχεις κάποιον μαζί σου στο τρέξιμο. Κάνεις ένα μονότονο πράγμα εκείνη τη στιγμή όταν τρέχεις μόνος σου και σκέφτεσαι το πότε θα τελειώσει. Με παρέα περνάει πολύ ευχάριστα, λες καμιά κουβέντα με τον άλλο και δεν καταλαβαίνεις πότε τελειώνεις. Κάποιες φορές πήγαινα για πρόγραμμα με τον Γκελαούζο και τον Καραΐσκο και ήταν άλλη αίσθηση όταν ήμουν με τα παιδιά, σε σχέση με όταν ήμουν μόνος μου. Έχει σίγουρα σημασία».