Οι 13 αθλητές και αθλήτριες που προτάθηκαν για την Εθνική ομάδα του Δουβλίνου

 Runbeat Team   14:53 22-11-2021  

Οι 13 αθλητές και αθλήτριες που προτάθηκαν για την Εθνική ομάδα του Δουβλίνου


Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που προτείνονται για την κατάρτιση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος (Δουβλίνο, 12/12) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΓΑΣ.

 

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού αφού συζήτησε το σκεπτικό της επιλογής των μελών της ομάδας, το οποίο βασίζεται κυρίως στην αγωνιστική ετοιμότητα που έδειξαν οι αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος και στις ευκαιρίες, που πρέπει να δοθούν στους αθλητές και αθλήτριες των συγκεκριμένων αγωνισμάτων, αποφάσισε να καταθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόταση για συμμετοχή 13 αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση του Δουβλίνου.

Η επιλογή έγινε με βάση τα εφόδια και την ικανότητα που έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες για να πραγματοποιήσουν καλές παρουσίες τόσο στο Δουβλίνο όσο και σε μελλοντικές διοργανώσεις. Θα τους δοθεί όμως και η δυνατότητα να κάνουν μία πιο σωστή προετοιμασία καθώς στο πλαίσιο αυτό η εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει σε προπονητικό καμπ στα Τρίκαλα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το καμπ θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή (26/11) και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει το πρώτο από μια σειρά κοινών προετοιμασιών, που θα κάνουν οι δρομείς στη διάρκεια της σεζόν.

Η πρόταση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού

Γυναίκες

4χλμ. Γυναικών Κ20

Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ), Ελένη Ιωαννίδου (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας), Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος ΓΣΣ)

6χλμ. Γυναικών Κ23

Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Νικολέτα Κυνατίδου (ΓΣ Γλυφάδας), Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)

8χλμ. Γυναικών

Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου)΄

Άνδρες

6χλμ. Ανδρών Κ20

Παναγιώτης Γιαννάτης (Όμιλος Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης), Πέτρος Παπαιωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ)

8χλμ. Ανδρών Κ23

Δημήτρης Τσάκαλος (ΓΣ Αμαρουσίου Αττικής), Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ), Μάριος Αναγνώστου (Φιλαθλητικός Λαμίας).