Οι διατροφικές συμβουλές της Ειρήνης Μπαμπαρούτση λίγο πριν τον Μαραθώνιο

 Runbeat Team   12:07 17-10-2023  

Οι διατροφικές συμβουλές της Ειρήνης Μπαμπαρούτση λίγο πριν τον Μαραθώνιο


Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο να επιτευχθεί ο στόχος του τερματισμού στο Παναθηναϊκό στάδιο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τι πρέπει να προσέξετε αυτές τις τρεις εβδομάδες που απομένουν για τον αγώνα;

Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση, κλινική διαιτολόγος – αθλητική διατροφολόγος, διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου, είναι η ειδική προκριμένου να απαντήσει και να δώσει οδηγίες που θα φανούν χρήσιμες σε όσους θα σταθούν στην γραμμή της εκκίνησης στις 12 Νοεμβρίου στον Μαραθώνα.

 

«Δύο με τρεις εβδομάδες πριν τον μαραθώνιο πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί το βάρος σας. Δεν κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες μεγάλες αλλαγές στο βάρος για να μην έχουμε απώλεια δυνάμεων. Ταυτόχρονα το σίγουρο είναι ότι πρέπει να έχετε δοκιμάσει τον εφοδιασμό σας. Δεν δοκιμάζουμε καινούρια προϊόντα, δηλαδή τα τζελάκια, οι ηλεκτρολύτες, οι μπάρες και όλος ο εφοδιασμός που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί», είναι οι αρχικές συμβουλές.

«Μιας και μειώνονται τα χιλιόμετρα μέχρι και την τελευταία εβδομάδα καλό είναι να μην υπερβάλλετε στην πρόσληψη του φαγητού προκειμένου να μην έχουμε βάρος το οποίο θα σας επιβαρύνει κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας σε αντιοξειδωτικά. Δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στη βιταμίνη C και Ε σε κάποια μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός και πάρα πολύ καλή ενυδάτωση, να είμαστε καλά ενυδατωμένοι και να είμαστε γεμάτοι ηλεκτρολύτες», κατέληξε η Ειρήνη Μπαμπαρούτση.