Οι έξι εκπρόσωποι της Μ. Βρετανίας στον Μαραθώνιο του Τόκιο

 Runbeat Team   17:03 02-04-2021  

Οι έξι εκπρόσωποι της Μ. Βρετανίας στον Μαραθώνιο του Τόκιο


Η Μ. Βρετανία ανακοίνωσε τα πρώτα μέλη που θα την εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι πρώτες επιλογές αφορούν το Μαραθώνιο ανδρών-γυναικών και τα 20χλμ βάδην.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό και ανακοινώθηκε επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, οι τελευταίοι που πήραν το εισιτήριο και θα αγωνιστούν στο μαραθώνιο είναι ο Callum Hawkins που είχε κατακτήσει την 4η θέση στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο νικητής των πρόσφατων traials, Chris Thompson και η Stephanie Davis.

Ο Hawkins είχε χάσει για λίγο το μετάλλιο στο Παγκόσμιο που έγινε στη Ντόχα το 2019, ενώ ήταν 9ος  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Ο Βρετανός πιστοποίηση την καλή κατάσταση που βρίσκεται στον Μαραθώνιο που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Kew Gardens.

Νικητής στον Μαραθώνιο των ανδρών στα τράιαλ που έγιναν αναδείχτηκε ο Thompson με ατομικό ρεκόρ 2:10:52 που παράλληλα αποτελεί όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, ενώ η χαρά του ήταν διπλή καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας.

Ο Ben Connor τερμάτισε πίσω από τον Thompson στα τράιαλς και κέρδισε την Ολυμπιακή πρόκριση με χρόνο 2:11:20.

Η Davis είχε πιάσει το όριο στη Βαλένθια το 2019 (2:27:40) και το πιστοποίησε στα τράιαλς του Kew Gardens σημειώνοντας επίσης ατομικό ρεκόρ με 2:27:16. Η Jess Piasecki και η Steph Twell θα συμπληρώσουν την ομάδα των γυναικών στο Μαραθώνιο μαζί με την Davis. Δεν αγωνίστηκαν στα τράιαλς, αλλά είχαν εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις τους (2:25:28 στη Φλωρεντία και 2:26:40 στη Φρανκφούρτη το 2019, αντίστοιχα). Το Τόκιο θα είναι οι τρίτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Twell αφού έκανε το ντεμπούτο της στα 1500 μέτρα το 2008 μόλις λίγες μέρες μετά τα 19α γενέθλιά της.

Στο Kew Gardens πραγματοποιήθηκαν επίσης τα τράιαλς για τα 20χλμ βάδην, εκεί όπου  την πρόκριση πήρε ο Tom Bosworth.

Αναλυτικά, τα πρώτα μέλη της Μ. Βρετανίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μαραθώνιος: Stephanie Davis, Jess Piasecki, Steph Twell

ΑΝΔΡΕΣ

Μαραθώνιος: Ben Connor, Callum Hawkins, Chris Thompson

20χλμ βάδην: Tom Bosworth