Οι πιο διάσημοι μαραθώνιοι στον κόσμο

 Runbeat Team   9:26 03-03-2021  

Οι πιο διάσημοι μαραθώνιοι στον κόσμο


Κάθε δρομέας ξεκινά το τρέξιμο για διαφορετικούς λόγους, όμως η «τρέλα» της συμμετοχής σ’ έναν αγώνα είναι ίδια για όλους. Το δύσκολο είναι να γίνει η αρχή. Από τη στιγμή που ένας δρομέας θα πάρει μέρος στον πρώτο του μαραθώνιο θεωρείται και δεδομένο ότι θα θέλει πολύ περισσότερα στη συνέχεια. Συνήθως κίνητρο αποτελεί βελτίωση του ίδιου σου του εαυτού. Για τους περισσότερους Έλληνες η συμμετοχή στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας είναι αρκετό κίνητρο για να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια μπορεί να παρουσιαστούν στην επίπονη προπόνηση που απαιτείται. Δεν είναι όμως μόνο για τους Έλληνες κίνητρο ο κλασικός μαραθώνιος. Η ιστορία που τον περιβάλλει προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες δρομείς από το εξωτερικό παρότι η διαδρομή του θεωρείται από τις δυσκολότερες και δεν επιτρέπει την επίτευξη παγκοσμίων ρεκόρ.

Γενικά υπάρχουν λίγοι μαραθώνιοι, οι οποίοι προσελκύουν το ενδιαφέρον δρομέων με υψηλούς στόχους από όλο τον κόσμο. Αυτό εξαρτάται από την ιστορία του, τον ανταγωνισμό και το μέρος το οποίο διεξάγεται.

Αναζητώντας κανείς τους μαραθώνιους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και αποτελούν πόλο έλξης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς διαπιστώνει ότι είναι λίγοι, αλλά καλοί!