Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της Εθνικής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στο Καρπενήσι

 Runbeat Team   19:00 08-11-2022  

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της Εθνικής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στο Καρπενήσι


Τα μέλη της εθνικής ομάδας των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου για το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας τους. Αθλητές τις κατηγορίας Κ23 αλλά και Ανδρών/Γυναικών έμειναν για δέκα ημέρες στο Καρπενήσι βάζοντας τις βάσεις για τους αγώνες της νέας χρονιάς.

Παράλληλα, οι αθλητές και οι αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχολεία της περιοχής και να μιλήσουν σε παιδιά όλων των ηλικιών για τις εμπειρίες τους στον αθλητισμό και τη σημασία της άθλησης στην καθημερινότητα.

Κοντά στα μέλη της εθνικής μας ομάδας βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καρπενησίου, Αριστείδης Τασιός, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Ομοσπονδίας.

 

«Πήγαμε είδαμε την προετοιμασία της εθνικής ομάδας στο Καρπενήσι. Φαίνεται πως αυτό που σχεδιάσαμε βγαίνει στην πράξη, αφού μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ ωφελούνται αθλητές και αθλήτριες. Παράλληλα υπάρχουν πολλά οφέλη για την κοινωνία μας. Οι αθλητές και αθλήτριες κατά την παραμονή τους στο Καρπενήσι επισκέφθηκαν τα σχολεία της περιοχής. Με τέτοιες δράσεις δίνουμε στα παιδιά μας τα σωστά κίνητρα να ασχοληθούν με τον αθλητισμού, τους δείχνουμε τη σημασία του αθλητισμού. Παράλληλα, τα παιδιά βλέπουν ότι στο Καρπενήσι κάτι καλό γίνεται, για να το εμπιστεύεται η αρχαιότερη Ομοσπονδίας, ο ΣΕΓΑΣ», είπε ο αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε:

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΣΕΓΑΣ, έχουμε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης. Έχουμε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στο Καρπενήσι μια μεγάλη διοργάνωση. Ξέρουμε πως πρέπει να βελτιώσουμε επιπλέον τις υποδομές μας, ωστόσο ο ΣΕΓΑΣ βρίσκει πεδίο για διοργανώσεις στην περιοχή».

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της Εθνικής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στο Καρπενήσι runbeat.gr

Η Περιφέρεια Ευρυτανίας θα συμμετάσχει και στον 39ο ΑΜΑ, καθώς στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ομοσπονδία, θα έχει περίπτερο στην ΟΠΑΠ ΕXPO Marathon, η οποία ανοίγει τις πύλες της αύριο στις 13.00 (επίσημα εγκαίνια την Πέμπτη 10/11).

«Σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας με μας με το ΣΕΓΑΣ, η συμμετοχή μας στον Μαραθώνιο με περίπτερο στην έκθεση, μέσα από την οποία θα προβάλλουμε όλες μας τις δράσεις και τους αγώνες που διοργανώνουμε στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Τασιός.

Θυμίζουμε ότι ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου υπέγραψαν αρχές Σεπτεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας με στόχο το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς της προετοιμασίας κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας της Εθνικής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στο Καρπενήσι runbeat.gr