Ορίστηκε για τις 23 Μαΐου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας

 Runbeat Team   13:35 24-01-2021  

Ορίστηκε για τις 23 Μαΐου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας


Την 23η Μαΐου επέλεξαν ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων να πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας και όχι μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου ως είθισται.

Αυτή θα είναι και η πρώτη ημερομηνία διεξαγωγής, καθώς σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του, τότε θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: "Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των αγωνιστικών δραστηριοτήτων για το τρέχον έτος υπό το πρίσμα της πανδημίας που συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο και λαμβάνοντας υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα και σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους υγειονομικούς και κρατικούς φορείς, ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν τον ορισμό της διοργάνωσης του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 στις 23 Μαΐου 2021.

Η απόφαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου - και όχι ως είθισται μέσα στο τρίτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου - είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης μελέτης όλων των υγειονομικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται καθημερινά, των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί για το 2021 και ελήφθη με γνώμονα και βασική προτεραιότητα, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των συμμετεχόντων.

Σε περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα, ακόμη και τότε δεν επιτρέψει τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 23 Μαΐου, κάτι που απευχόμαστε, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2021 θα διεξαχθεί οριστικά στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, δύο μήνες πριν τη συνήθη ημερομηνία του Αυθεντικού Μαραθωνίου".