Π. Καραματσούκης: Ο Σερραίος σπρίντερ – μουσικός που θέλει το πανελλήνιο ρεκόρ Μ40 στα 100μ.

 Runbeat Team   21:13 01-04-2024  

Π. Καραματσούκης: Ο Σερραίος σπρίντερ – μουσικός που θέλει το πανελλήνιο ρεκόρ Μ40 στα 100μ.


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σερραίος πρωταθλητής Παντελής Καραματσούκης στα 60μ. στην κατηγορία Μ40 στο 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Masters (Διαχρονικών Αθλητών) στο Τόρουν της Πολωνίας, 17-23 Μαρτίου, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με επίδοση 7.37!

Στο αγώνισμα, στο οποίο συμμετείχαν 29 αθλητές, διεξήχθησαν προκριματικός, ημιτελικός και τελικός σε τρεις διαφορετικές ημέρες και οι επιδόσεις αντίστοιχα του Παντελή ήταν 7.39, 7.31 και 7.37, γεγονός που αποδεικνύει την αγωνιστική του ετοιμότητα. Νικητής στον τελικό ήταν ο αθλητής του Ισραήλ Ασάφ Μάλκα με 7.01, ενώ το χάλκινο κέρδισε ο Μάντας Σεμτσένο από την Λιθουανία με 7.31.

 

Όπως αναφέρει το greekathletics.gr, αυτή ήταν κι η πρώτη συμμετοχή του Παντελή σε πανευρωπαϊκούς αγώνες κλειστού στίβου, ενώ τον Σεπτέμβριο συμμετείχε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου mastes στην Πεσκάρα της Ιταλίας στα 200μ, όπου με επίδοση 24.20 κατέλαβε την 10η θέση σε 36 συμμετέχοντες.

Επίσης τον Μάρτιο του 2023 στο βαλκανικό πρωτάθλημα masters κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη σημείωσε επίδοση 23.87 στα 200μ., κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις 10 Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη ο Παντελής πέτυχε με χρόνο 7.28 νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 60μ. στην κατηγορία Μ40. Το προηγούμενο ρεκόρ, 7.31, ανήκε από κοινού στον Νίκο Γιανναδάκη και στον Αλέξη Αρβανίτη που το είχαν σημειώσει το 2017 και 2019 αντίστοιχα.

Ο Παντελής ξεκίνησε τον στίβο πριν τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 37 ετών περίπου, με προπονητή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον παλιό πρωταθλητή των 400μ. εμπ. στο σύλλογο Σέρρες 93, ο οποίος ήταν και ο μόνος προπονητής που δέχθηκε τότε να τον αναλάβει ως αθλητή λόγω του ... προχωρημένου της ηλικίας του.

Η εξέλιξη του Παντελή, υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Παπαδόπουλου, ήταν όμως ραγδαία, κι εκτός το ότι έγινε βασικό μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4x100μ ανδρών του συλλόγου του, Σέρρες 93, συμμετείχε αμέσως σε πολλούς αγώνες και κέρδισε μετάλλια στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Διαχρονικών Αθλητών (Masters).

«Πριν 4 χρόνια ο πρώτος μου αγώνας ήταν 12.48 στα 100μ. και 26.9 στα στα 200μ., αλλά από τότε υπάρχει συνεχή βελτίωση και πρόοδος».

Ο στίβος και η προπόνηση είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας του Παντελή, καθώς προπονείται έξι φορές την εβδομάδα, και η αγάπη του γι' αυτό που κάνει τον οδήγησε να καταφέρει να συνδυάσει τον αθλητισμό, με την προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

"Το μεσημέρι, μετά την δουλειά, πάω για προπόνηση, ενώ το απόγευμα πηγαίνω την οικογένεια στο στάδιο! Έχω τρια παιδιά, τα δυο μεγαλύτερα, επτά και έξι ετών, έχουν ήδη ξεκινήσει στίβο, ενώ η μικρή μου κόρη, 3 ετών σήμερα, θα ξεκινήσει από του χρόνου."

Ο Παντελής εργάζεται ως μουσικός και ο στίβος τον βοηθάει πολύ και στην δουλειά του, καθώς τον ξεκουράζει πνευματικά και έτσι αποδίδει πολύ καλύτερα στην μουσική, η οποία είναι τέχνη που χρειάζεται έμπνευση, δημιουργικότητα και διαύγεια πνεύματος.

"Τόσο στο σχολείο, στους μαθητές μου, όσο και στο στάδιο, σε μικρότερους ηλικιακά αθλητές, μεταφέρω το βασικό νόημα του στίβου και στην ζωή, που είναι ουσιαστικά η καθημερινή προσπάθεια να πετύχουμε το καλύτερο που μπορούμε, να έχουμε υπομονή, επιμονή και προσήλωση στους στόχους μας και να βελτιώσουμε έτσι τον εαυτό μας"

Το επόμενο διάστημα που ξεκινούν οι αγώνες του ανοιχτού στίβου ο Παντελής προγραμματίζει να συμμετάσχει στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, βοηθώντας και τον σύλλογο του, Σέρρες 93, στην σκυταλοδρομία, αλλά και σε ημερίδες στην Θεσσαλονίκη, ενώ τον Σεπτέμβριο θα αγωνιστεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Masters στο Μαυροβούνιο.

Μέσα στους στόχους του είναι και η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ. στην κατηγορία Μ40 που είναι 11.27 και ανήκει στον Νίκο Γιανναδάκη.

Πηγή: greekathletics.gr