Π. Παπαγιάννης: Νέο ξεκίνημα και από την Κρήτη στην Αθήνα, με προπονητή τον Χρήστο Κατσίκα

 Runbeat Team   19:07 13-03-2024  

Π. Παπαγιάννης: Νέο ξεκίνημα και από την Κρήτη στην Αθήνα, με προπονητή τον Χρήστο Κατσίκα


Τα τελευταία δύο χρόνια έκανε την εμφάνιση του ένας νέος αθλητής στους δρόμους ταχύτητας με προοπτικές τα επόμενα χρόνια για διάκριση στην παρατεταμένη ταχύτητα και τα εμπόδια. Πρόκειται για τον Πέτρο Παπαγιάννη, έναν αθλητή που συζητήθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν, χάρη στην ικανότητα του να τρέχει σε εξαιρετικούς χρόνους από τα 200 μ. έως τα 400 μ. εμπόδια.

Ο νεαρός από την Κρήτη ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη θερινή σεζόν στην Αθήνα, στο γκρουπ του Ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Κατσίκα. Ένα νέο ξεκίνημα που ευελπιστεί να του άνοιξε ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές και να δώσει συνέχεια σε όσα πέτυχε με τον μέχρι πρότινος προπονητή του, Ανδρέα Κριθαράκη.

“Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, που πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες και θεωρώ πως έχει αρχίσει να προσαρμόζεται. Νομίζω πως ο Σωτήρης Γκαραγκάνης θα έχει πολύ θετική επιρροή πάνω του και θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί”, είπε αρχικά ο Χρήστος Κατσίκας και συμπλήρωσε: “Ο Παπαγιάννης είναι πολύ καλός και στα 200 μ., έχει τρέξει γρήγορα και αυτό θα τον βοηθήσει και στα 400 μέτρα. Το αγώνισμα στο οποίο θα επικεντρωθούμε είναι τα 400 μ. εμπ. με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Θέλω λίγο χρόνο μαζί του, να βρούμε τα πατήματα μας. Σε αντίθεση με τους Άνδρες στην κατηγορία Κ20 ο χρόνος που έχουμε για να δουλέψουμε και να μπούμε σε αγώνες είναι αρκετός”.

 

Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στα 200 μ. 21.44, έχει πετύχει 47.65 στα 400 μ. και 51.95 στα 400 μ. εμπόδια. Φέτος ανήκει για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία Κ20 και θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο της Λίμα.

Ο Χρήστος Κατσίκας αναφέρθηκε και στον πρωταθλητή των 200 μ. Σωτήρη Γκαραγκάνη, που συνεχίζει την προετοιμασία του για τον ανοιχτό με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

“Όλοι οι αγώνες είναι νωρίς φέτος και υπάρχει λίγη πίεση, ωστόσο νομίζω πως ο προγραμματισμός θα εξελιχθεί δίχως προβλήματα. Ο Σωτήρης είναι καλά και αυτό φάνηκε και στους αγώνες του κλειστού. Θεωρώ πως θα μπορούσε να κλείσει τη χρονιά με καλύτερη επίδοση και να έχει πετύχει κάτω από τα 21.00 στα 200 μ. Σε κάθε περίπτωση έκανε μια καλή σεζόν και περιμένω ανάλογα καλές εμφανίσεις από αυτόν και στον ανοιχτό.

Ο στόχος μας για το καλοκαίρι είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Πιστεύω πως η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό είναι εφικτή για εκείνον”, συμπλήρωσε. Στο γκρούπ του Κατσίκα γυμνάζεται πλέον και ο πρωταθλητής των 200μ. Παναγιώτης Τριβυζάς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στη νεαρή (15 ετών) αθλήτρια, Ελένη Ιακωβάκη, που ξεχώρισε το χειμώνα με τις εμφανίσεις της.

“Είναι ένα παιδί με πολύ ταλέντο, το οποίο μέχρι τώρα έχει περάσει από όλα τα αγωνίσματα και δεν έχει μπει σε διαδικασία εξειδίκευσης. Πριν λίγες ημέρες έτρεξε στους αγώνες ιδιωτικών σχολείων 40.92 στα 300 μ.,. ενώ είχε πολύ καλές παρουσίες το χειμώνα τόσο στα 150 μ. όσο και στα 60 μέτρα. Είναι πολύ μικρή ακόμη, ωστόσο με σωστή δουλειά και υπομονή θα έρθει που θα πετύχει πολλά πράγματα”, είπε.