Στόχος η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 για τον Πέτρο Παπαγιάννη

 Runbeat Team   19:25 17-05-2023  

Στόχος η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 για τον Πέτρο Παπαγιάννη


Ο Πέτρος Παπαγιάννης έχει στόχο να κυνηγήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο νεαρός αθλητής έκανε αισθητή την παρουσία του το περασμένο καλοκαίρι στα 200μ. και 400 μέτρα.

Ο ψηλόλιγνος σπρίντερ από τη Σητεία, τον χειμώνα στο ΣΕΦ, έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του 2022, και πριν λίγες ημέρες στους Διασυλλογικούς Αγώνες στο Ηράκλειο φρόντισε να ξεδιπλώσει επιπλέον πτυχές του ταλέντου του.





Ο 18χρονος αθλητής δοκίμασε τις δυνάμεις του στα χαμηλά εμπόδια και τερμάτισε σε 51.95 πραγματοποιώντας εξαιρετική παρουσία, δίχως την εξιδεικευμένη προπόνηση στα εμπόδια. “Επειδή έχω τρέξει γρήγορα στα 400 μ. είπαμε με τον προπονητή μου να δοκιμάσουμε και στα εμπόδια. Το μόνο που έκανα το προηγούμενο διάστημα στην προπόνηση είναι κάποιες ασκήσεις εμποδίων. Τις τελευταίες ημέρες έκανα και κάποια περάσματα. Ωστόσο το στάδιο στη Σητεία είναι περίπου 197 μ., οπότε δεν μπόρεσα να κάνω περάσματα πάνω στη στροφή. Πρέπει να δουλέψω πολύ ακόμη και ιδιαίτερα στην τεχνική“, είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο αθλητής του Ανδρέα Κριθαράκη και συμπλήρωσε:

Θα κάνω την επόμενη κούρσα μου στα 400 μ. στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά. Ακόμη δε γνωρίζω ποιες θα είναι οι επόμενοι αγώνες μου, αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε με τον προπονητή μου“.

Ο Παπαγιάννης με το 51.95 έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, από πέρυσι έχει το όριο για την ίδια διοργάνωση στα 200 μ., ενώ φαίνεται δε θα έχει πρόβλημα να πετύχει την απαιτούμενη επίδοση και στα 400 μέτρα.

Θέλω να προπονηθώ καλά και να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ. Δεν μπορώ ακόμη να πω σε πιο αγώνισμα θα πάρω μέρος, σίγουρα θα επιλέξω αυτό που έχω περισσότερες πιθανότητες διάκρισης“, είπε.

 

Ο Παπαγιάννης ξεκίνησε τον αθλητισμό σε μικρή ηλικία και στα πλάνα του είναι να παραμένει για πολλά χρόνια. “Στα τρία μου απέκτησα την πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό και γρήγορα βρέθηκε στο στίβο. Μου αρέσει αυτό που κάνω κι ελπίζω να είμαι καλά στην υγεία μου και α μπορώ να το κάνω για πολλά χρόνια και να διεκδικήσω συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις“, είπε ο νεαρός που αναφέρθηκε και στις συνθήκες προπόνησης στη Σητεία.

Το στάδιο είναι μικρό και δεν μπορούμε να κάνουμε κανονική προπόνηση. Έτσι αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις κυρίως στην Ιεράπετρα και κάποιες άλλες φορές στο Ηράκλειο“, κατέληξε.

Ο Παπαγιάννης έχει ατομικό ρεκόρ 21.44 στα 200 μ., 48.50 στα 400 μ. και 51.95 στα 400 μ. εμπόδια.