Πανελλήνιο κλειστού: Δουβαλίδης και Πεσιρίδου βρίσκουν ρυθμό

 Runbeat Team   19:58 27-02-2022  

Πανελλήνιο κλειστού: Δουβαλίδης και Πεσιρίδου βρίσκουν ρυθμό


Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) πήρε σήμερα τα πρώτα θετικά δείγματα σε μια σεζόν όπου χρειάστηκε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα για να φτάσει σε ένα επιθυμητό για εκείνον επίπεδο.

 

Ο έμπειρος πρωταθλητής τερμάτισε τα 60 μ. εμπ. σε 7.79 πέτυχε φετινό ρεκόρ και σημείωσε την 11η νίκη του στη διοργάνωση. Το σημαντικότερο, όμως, για εκείνον είναι ότι ένιωσε να βρίσκει το ρυθμό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού, που είναι ο στόχος του για τη σεζόν.

"Ερχόμενος στην Αθήνα αντιμετώπισα αρκετά προβληματάκια καθώς ξαφνικά μπήκα σε δυνατότερη προπόνηση από ότι έκανα στη Δράμα. Σταδιακά τα ξεπερνάμε και αυτό φάνηκε και στο σημερινό μου αγώνα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να φτάσω στο Παγκόσμιο στην κατάσταση που θέλω, σίγουρα όμως, κάθε ημέρα είμαι και καλύτερα", είπε ο Δουβαλίδης που σχολίασε και την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. "Πραγματικά το συναίσθημα είναι μοναδικό. Σήμερα ήταν τέλεια στο στάδιο. Ο κόσμος έδωσε το παρών, πως πρόσφερε απλόχερα το χειροκρότημα μου. Ήταν όλα πολύ όμορφα".

Δεύτερος στα ψηλά εμπόδια ήταν ο Γιάννης Καμαρινός (ΑΣ Ολυμπιακή Δομή) με 8.22 και στην τρίτη ο Αργύρης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 8.33

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) αρχίζει και βρίσκει τον ρυθμό της της μέσα από τους αγώνες και φτάσει σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 8.21 και εκμεταλλεύτηκε τον συναγωνισμό με την Κύπρια πρωταθλήτρια Ναταλία Χριστοφή, που ήταν πρώτη εκτός συναγωνισμού, με 8.19. "Με την προπόνηση που έχω κάνει φέτος δεν θα μπορούσα να μην είμαι ικανοποιημένη με αυτή την επίδοση. Με βοήθησε ο συναγωνισμός, ωστόσο θα μπορούσα να έχω τρέξει γρηγορότερα αν δεν είχα "κοιμηθεί" στην εκκίνηση. Θα κάνω έναν ακόμη αγώνα κι έπειτα θα στρέψω την προσοχή μου στον ανοιχτό. Πολύ όμορφο το συναίσθημα με τον κόσμο. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο και αιφνιδιάστηκα από το χειροκρότημα, σπάνια είναι έτσι το Στάδιο", είπε η Πεσιρίδου.

Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Αναϊς Καραγιάννη (ΑΕΚ) στην επανεμφάνιση της στους αγωνιστικούς στίβους. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 8.36 κι έδειξε σε καλή κατάσταση. "Από το 2020 αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που με κράτησαν πίσω. Σήμερα έκαναν τον πρώτο μου αγώνα από τον Αύγουστο του 2020. Τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρήθηκα και από covid-19, οπότε δεν κατάφερε να προετοιμαστώ και για τον κλειστό όπως θα ήθελα. Στόχος μου είναι να μπορέσω το καλοκαίρι να διεκδικήσω θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου", είπε η Καραγιάννη. Τρίτη στα εμπόδια ήταν η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) με 8.55 και νέο ατομικό ρεκόρ.