Πανελλήνιο ορεινού τρεξίματος: Πρωταθλητές Ελλάδας Παραδεισόπουλος και Μπίκα!

 Runbeat Team   14:28 12-05-2024  

Πανελλήνιο ορεινού τρεξίματος: Πρωταθλητές Ελλάδας Παραδεισόπουλος και Μπίκα!


Το καλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος της ιστορίας διοργανώθηκε σήμερα στην Δομνίστα της Ευρυτανίας. Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών πήρε ο 23χρονος Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος (ΜΕΑΣ Τρίτων) και στην αντίστοιχη των γυναικών η Δήμητρα Μπίκα (ΑΟ Κάλλιστος).

Ο αγώνας των 46 χιλιομέτρων των ανδρών είχε πολλές διακυμάνσεις και αλλαγές με τον Παραδεισόπουλου να εξαπολύει την επίθεση του λίγα χιλιόμετρα πριν από το φινάλε ξεπερνώντας τον περσινό νικητή Φώτη Ζησιμόπουλο (ΓΕ Αγρινίου) και δημιουργώντας μια διαφορά αρκετά μεγάλη ώστε να κρατήσει τη νίκη.

 

Ο Παραδεισόπουλος τερμάτισε σε 4:16.35, οι Ζησιμόπουλος ακολούθησε σε 4:23.41, ενώ στη μάχη που έγινε το χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Σελέτης (ΦΣΚΑ Κοζάνης) επικράτησε του Βασίλη Μπαλαμώτη (ΑΣ Πελασγός Λάρισας) με διαφορά 18 δευτερολέπτων (4:25.27 έναντι 4:25.45).

Στα 46 χλμ των γυναικών πρώτη στη γραμμή του τερματισμού έφτασε μετά 5 ώρες 28’ και 38’’ η Δήμητρα Μπίκα.

Το βάθρο συμπλήρωσαν η Μαρία Παπαποστόλου του ΑΓΣ Ιωαννίνων (5:43.18) και η Μαριαλένα Μπαρούτη (Αθλ. Κέντρο Προμηθέας) με χρόνο 5:52.09.

Την εκκίνηση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Καρπενησίου, Αριστείδης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς. Το «παρών» έδωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ιάκωβος Πετσούλας.

Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου, το Δήμο Καρπενησίου και το σύλλογο Ε4-Το Πάντα Βρέχει, αποτέλεσε κριτήριο για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Ανσί της Γαλλίας. Η σύνθεση της εθνικής ομάδας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.