Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ: Πρωταθλητής με ατομικό ρεκόρ ο Γιώργος Παρίσσης

 Runbeat Team   15:46 23-04-2024  

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ: Πρωταθλητής με ατομικό ρεκόρ ο Γιώργος Παρίσσης


O 18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος– bwin Greece» πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους πιο επιτυχημένους με τη συμμετοχή 17.000 δρομέων από 71 χώρες και με σπουδαίες επιδόσεις.

Στο πλαίσιο του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» διεξήχθη το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης. Πρωταθλητής Ελλάδος, με ατομικό ρεκόρ 4:07':23", στο μαραθώνιο στην κατηγορία T12 αναδείχτηκε ο Γιώργος Παρίσσης με οδηγό τον Ιωάννη Νικολαΐδη στο πρώτο μισό και τον Κώστα Μαρόδο στο δεύτερο μισό της διαδρομής.

 

Ξεχωριστή περίπτωση αποτέλεσε η τυφλή δρομέας Μπέκι Σαλόφσκα από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία έτρεξε με συνοδεία στον Δρόμο 10.000μ., στέλνοντας μήνυμα δύναμης και ζωής.

Το ίδιο πέτυχαν επίσης μέσα από την προσπάθειά τους ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, που έτρεξε με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο, καθώς και οι δρομείς που αγωνίστηκαν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο με ΑμεΑ, όπως η ομάδα «Τρέξε Μαζί Μου» του Βασίλη Γερογιάννη με επτά αμαξίδια και η “Never Give Up” του Θωμά Τάτσιου με δύο αμαξίδια, προσφέροντας σε ισάριθμους ανθρώπους με αναπηρία τη χαρά της συμμετοχής. Τη διοργάνωση τίμησε επίσης με την παρουσία του και ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς.