Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, πρώτη μέρα: Όριο για το Παγκόσμιο η Καλιμογιάννη, πρωτιές στα 1.500 μέτρα για Κάσσου και Παπαϊωάννου

 Runbeat Team   9:16 10-07-2022  

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, πρώτη μέρα: Όριο για το Παγκόσμιο η Καλιμογιάννη, πρωτιές στα 1.500 μέτρα για Κάσσου και Παπαϊωάννου


Η πρώτη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Κ20 ολοκληρώθηκε χθες (09/07) στο στάδιο των Σερρών με πολύ καλές εμφανίσεις να σημειώνονται από τους Έλληνες αθλητές.

Η Καλλιμογιάννη το όριο για το Παγκόσμιο Κ20

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) το 2021 επέλεξε να θυσιάσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι, προκειμένου να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασίας της για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Εκείνη η θυσία είχε αποτέλεσμα, αφού τα αποτέλεσμα της δίνουν το δικαίωμα εισαγωγής σε σχολή της προτίμησής της. Σήμερα, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μπροστά σε δικούς της ανθρώπους διένυσε τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.34.13 και πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι. Η Αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Ιάσωνα Ιωαννίδη, παρότι έμεινε πίσω στις προπονήσεις τη φετινή σεζόν, κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο προπονητικό έδαφος και να πετύχει το στόχο της.

 

"Το χειμώνα είχα μείνει πίσω στις προπονήσεις λόγω των μαθημάτων. Παρόλα αυτά κατάφερα σήμερα να πετύχω το όριο για το Παγκόσμιο και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός με την Νικολέτα Ραφαϊλάκη. Έγινε πολύ ωραία κούρσα που είχε και το ανάλογο αποτέλεσμα για εμένα. Την περσινή χρονιά επέλεξα να μην πάει στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι, για να ξεκινήσω από νωρίς Την προετοιμασία μου για τις εξετάσεις. Σήμερα νιώθω πολύ καλά γιατί κατάφερα να πετύχω και τους δύο μου στόχους", είπε η νεαρή αθλήτρια εμφανώς ικανοποιημένη από τη σημερινή της παρουσία και κατέληξε λέγοντας: "Αύριο θα τρέξω 800 μ. και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα να πάρω μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα". Δεύτερη στα 3.000 μ. στιπλ ήταν η Νικολέτα Ραφαϊλάκη (ΑΟ Λασιθίου) με 10.41.70 και τρίτη η Ναταλία Κατσιάνου (Παλαιό Φάληρο) 11.24.19.

Ρούμτσιος και Ντελίου στα ψηλά εμπόδια

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) είχε την ένθερμη υποστήριξη των φίλων του στις εξέδρες ωστόσο ένα λάθος στα τελευταία εμπόδια του στέρησαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 14.40 (0,9), που έγραψε το χρονόμετρο. Ο Χριστόφορος Καρακατσάνης (Αλέξανδρος Γιαννιτσών) ήταν δεύτερος με 14.62 και ο Θανάσης Κοτταρίδης (ΣΑΚΑ) τρίτος με 14.81.

Στα 100 μ. εμπ. των γυναικών η Χαβά Ντελίου (ΟΦΚΑ Ροδιονίκες) θα μπορούσε να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 14.17 (0,7) αν είχε αποφύγει κάποια λάθη στη διάρκεια της κούρσας. Παρόλα αυτά η αθλήτρια του Σταμάτη Μάγου έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, διοργάνωση για την οποία έχει το όριο. Δεύτερη στα ψηλά εμπόδια ήταν η Βασιλεία Σπύρου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) νικήτρια στην πρώτη σειρά, ήταν δεύτερη στην τελική κατάταξη με 14,50 (0,0) και τρίτη η Σοφία Καμπερίδου (Πυγμή Ευόσμου) με 14.72 (0,4).

Εμμανουηλίδου και Πούλλακκος τη νίκη στα 100 μέτρα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, πρώτη μέρα: Όριο για το Παγκόσμιο η Καλιμογιάννη, πρωτιές στα 1.500 μέτρα για Κάσσου και Παπαϊωάννου runbeat.gr

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε το πρώτο σκέλος της δουλειάς της, αφού επικράτησε στα 100 μ. των γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στις Σέρρες και πλέον προετοιμάζεται για την σημερινή κούρσα των 200 μέτρων.

Η νεαρή αθλήτρια έχει επανέλθει από το πρόβλημα τραυματισμού και επικράτησε σήμερα στα 100 μ. σε 11.81 τρέχοντας ωστόσο χωρίς να πιέσει τον εαυτό της, αλλά και δίχως να δεχθεί πίεση από τους αθλήτριες που ακολούθησαν. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου αύριο θα πάρει μέρος και στα 200 μ., εκεί όπου θα κυνηγήσει να πετύχει μια γρήγορη κούρσα. Η Εμμανουηλίδου έχει τρέξει φέτος τα 200 μ. σε 23.41, επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. κατέκτησε η Ελένη Μαγιώλη (Πήγασος Αγ. Δημητρίου) με 12.14 και το χάλκινο η Μαρίνα Μιχάλοβιτς (ΟΣΦΠ) με 12.45 (-0,4).

"Εξαιτίας της ενόχλησης στη μέση έχω περιορίσει τα βάρυ και νιώθω πως αυτό μου έλειπε στα 100 μέτρα. Ωστόσο νιώθω πολύ καλά και ιδιαίτερα ανάλαφρη στο τρέξιμο μου. Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι να είμαι απόλυτα καλά, ωστόσο θεωρώ πως στα 200 μ. θα κυνηγήσω μια καλή επίδοση", είπε η Εμμανουηλίδου. 

Πολύ ωραία κούρσα έγινε στα 100 μ. των Ανδρών, εκεί όπου ο Ανδρέας Πούλλακκος (ΠΑΣ Ζωγράφου) αναδείχνει νικητής με 10.87 (0,2) και άφησε οριακά πίσω του τον Έντυ Εκχόσου (ΑΑ Ηρακλείου Κρήτης) με 10.91 και στην τρίτη τον παίδα Νικήτα Μπούρα (ΑΟ Κάλλιστος) με 10.91.

Παπαστεργίου, Μπαχός και Αντωνοπούλου πέτυχαν τα όρια για το Κάλι

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, πρώτη μέρα: Όριο για το Παγκόσμιο η Καλιμογιάννη, πρωτιές στα 1.500 μέτρα για Κάσσου και Παπαϊωάννου runbeat.gr

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στις Σέρρες, αφού ο Ανδρέας Παπαστεργίου, ο Ανδρέας Μπαχός και η Αναστασία Αντωνοπούλου πέτυχαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.

Ο Παπαστεργίου τερμάτισε πρώτος σε 43.36.92 τα 10.000 μ. βάδην πέτυχε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του. Ο αθλητής του Θανάση Δεληγιάννη, από την αρχή μέχρι το τέλος διατήρησε ένα γρήγορο ρυθμό, που ήταν και αυτός που του χάρισε τη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Μπαχός με 43.40.34, επίσης ατομικό ρεκόρ και όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας.

 

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Αναστασία Αντωνοπούλου, που με 49.23.73 πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 κι έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Νίκη για την Κάσσου στα 1.500 μ. 

Η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός), μπορεί να μην πέτυχε το ατομικό της ρεκόρ, ωστόσο με 4.29.27 αναδείχθηκε νικήτρια στα 1.500 μ., σε μια κούρσα περισσότερο προετοιμασίας για εκείνη και έφτασε μια ανάσα από το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 και σε αυτό το αγώνισμα (4.29.00). Η αθλήτρια, αύριο θα μπει και στα 3.000 μ., στο αγώνισμα στο οποίο έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι και στο οποίο έχει κάνει φέτος πολύ καλές εμφανίσεις. "Δεν ένιωσα όσο καλά θα ήθελα. Είμαι λίγο φορτωμένη από την προπόνηση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, ωστόσο θεωρώ πως αύριο στο 3άρι θα είμαι ακόμη καλύτερη", είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ. Δεύτερη στο αγώνισμα ήταν η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτου (Σχολή Μωραΐτη) με 4.30.02 και στην τρίτη η Λεμονιά Κιούλου (Αμεινίας Μεσογείων) με 4.40.17. Οι δύο αθλήτριες ανήκουν στη κατηγορία Κ18 και επέστρεψαν μόλις χθες από το Ισραήλ.

Ο Πέτρος Παπαιωάννου μετά την επικράτηση στα 1.500 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε νικητής και στην κατηγορία του με 3.58.54, σε μια κούρσα όπου δεν είχε τον απαραίτητο συναγωνισμό για να κυνηγήσει το όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας του. Ο νεαρός θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όριο για το Κάλι στους αγώνες που έχουν απομείνει. Δεύτερος με 3.59.58 ήταν ο Αλέξανδρος Σκούρτης (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) και τρίτος ο Αθανάσιος Ζυγούρης (ΣΑΚΑ) με 4.00.69.

Η Κατερίνα Νατσιοπούλου (Αρχέλαος Κατερίνης) δεν επηρεάστηκε από την κούραση της συμμετοχής στην Ιερουσαλήμ, αλλά και το ταξίδι της επιστροφής και τερμάτισε πρώτη στα 400 μ. Γυναικών Κ20. Η νεαρή πέτυχε 56.91 επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Δεύτερη με 57.71 ήταν η Μαρία Δεσπολάρη (ΓΣ Απόλλων Πύργου) με 57.71 και τρίτη η Ελιμπιόνα Ζενέγια (Πυγμή Ευόσμου) με 57.91.

 

Στους Άνδρες ο Νικολίν Ντερβίση (ΝΓΣ Ηρακλής) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί τερματίζοντας σε 48.46 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιωσήφ Ορφανόπουλο (Ολυμπία Πατρών) με 49.02 και στην τρίτη ο Πέτρος Κεχιόπουλος (Παλαιό Φάληρο) με 49.80.

Ο Θεοφάνης Μαυροδόντης (ΓΑΣ Χολαργός) πήρε την πρώτη θέση στη σφαιροβολία Ανδρών με βολή στα 17,84 μ. και ακολούθησαν ο Θανάσης Ζάραγκας (ΓΣ Πήγασος Αγ. Δημητρίου) με 16,62 μ. και τρίτος ο Δημήτρης Λαζαρίδης (Ολυμπιακή Δομή) με 16,45 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ για την Σωτηρία Ράπτη στο τριπλούν

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, πρώτη μέρα: Όριο για το Παγκόσμιο η Καλιμογιάννη, πρωτιές στα 1.500 μέτρα για Κάσσου και Παπαϊωάννου runbeat.gr

Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) ήταν μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις Σέρρες, αφού στην τέταρτη προσπάθεια της σημείωσε 13,11 μ. (0,9) στο τριπλούν και έγινε η 10η αθλήτρια φέτος στον κόσμο στην κατηγορία της.

Η νεαρή αθλήτρια είχε ακόμη άλμα στα 12,91 μ. στο τριπλούν και έδειξε σε καλή κατάσταση, περίπου ένα μήνα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Η αθλήτρια της Δέσποινας Παπαβασιλάκη είχε ατομικό ρεκόρ 12,96 μ. από τον ανοιχτό και 13,01 μ. από τον κλειστό στίβο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Βαρέλη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 12,41 μ. και το χάλκινο η Αθηνά Τζιατζιούλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,17 μέτρα.

Στους Άνδρες Κ20 νικητής αναδείχθηκε ο, γεννημένος το 2006, Γιάννης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς), με άλμα στα 14,98 μ. (-0,8) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος πως διαθέτει το ταλέντο να ξεχωρίσει στο αγώνισμα. Δεύτερος με 14,84 μ. (1,8) ήταν ο Σπύρος Καραλής (ΟΣΦΠ) και τρίτος ο Γιώργος Γρέψιος (ΓΣ Σέρρες 93), με 14,75 μ. Ο νεαρός πριν λίγες ημέρες κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Κ18.

"Οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα, παρόλα αυτά πλέον αρχίζω και το βρίσκω. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως την κατάλληλη στιγμή, στο Παγκόσμιο του Κάλι θα ,μπορέσω να το δείξω. Στόχος μου είναι η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος", είπε η Ράπτη, μετά την απονομή της.

Δυνατή εμφάνιση από την Φιλιππίδου

Σε ετοιμότητα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 έδειξε πως είναι και η Αρετή Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), νικήτρια στη δισκοβολία Γυναικών Κ20. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Δάκη Φιλιππίδη, είχε καλύτερη βολή στα 50,11 μ. και γενικά σταθερές βολές πάνω από τα 49,00 μέτρα. Το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 κυνήγησε η Μαρία Αλεξέεβα (Αίολος Μακεδονίας), που ήταν δεύτερη με 47,90 μ. και τρίτη η Ιωάννα Αραμπατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 45,03 μέτρα.

 Κριαράς και Μιχαηλίδου τις νίκες σε επί κοντώ και ύψος

Ο Παύλος Κριαράς (ΑΓΕΣ Κάμειρος) λίγες ημέρες από την έκτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, αναδείχθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών με 4,70 μέτρα.

Ο αθλητής του Κώστα Τσαταλού, στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,90 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ρεκόρ του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν ο Φανούρης Τζιόμαλλος (ΓΣ Σέρρες 93) και ο Γιώργος Παπαναστασίου (Ολυμπιακή Δομή) με 4,60 μέτρα.

Η Νικολέτα Μιχαηλίδου, 11η πριν λίγες ημέρες στην Ιερουσαλήμ, αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος με 1,71 μ., σε μία ακόμη σταθερή της εμφάνιση στη σεζόν. Η νεαρή στη συνέχεια άφησε το 1,74 μ. για να δοκιμάσει για νέο ατομικό ρεκόρ στο 1,78 μέτρα. Δεύτερη με 1,68 μ. ήταν η Δέσποινα Δανάη Ελληνούδη (ΟΦΚΑ Σέρρες) και τρίτη με την ίδια επίδοση η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου (Κούρος Πάτρας).

Ωραίες κούρσες έγιναν στα 4Χ100 μ. τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών. Στα κορίτσια ο Αμεινίας Μεσογείων πήρε τη νίκη πάνω στο νήμα με 49.12, έναντι 49.16 του ΑΟ Κάλλιστου, ενώ τρίτη τερμάτισε η ομάδα του Πήγασου Αγ. Δημητρίου με 49.27.

Στους Άνδρες ο ΑΟ Κάλλιστος πήρε εύκολη νίκη με 42.42, έναντι της Γλυφάδας (43.38) και του ΓΣ Σέρρες 93 (43.69).

Πολυχρονίου και Κορακίδης στην κορυφή του κόσμου στη σφυροβολία

Ο Νίκος Πολυχρονίου (ΑΕΚ) και ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί και από σήμερα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις στο αγώνισμα παγκοσμίως.

Ο Πολυχρονίου ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 77,72 μ. και βελτίωσε το 75,95 μ., που ήταν μέχρι σήμερα το ρεκόρ του, σε έναν αγώνα όπου είχε πέντε βολές πάνω από τα 74,00 μέτρα. Ο αθλητής έδειξε εξαιρετική σταθερότητα κι έτοιμος να διεκδικήσει τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Γιάννης Κορακίδης, που ακολούθησε με 77,20 μ. από την έκτη του βολή, στην προσπάθεια του να απαντήσει στην μεγάλη βολή του Πολυχρονίου. Οι δύο αθλητές άλλαξες αρκετές φορές στη διάρκεια του αγώνα. Ο Πολυχρονίου είχε ακόμη βολές στα 69,68 μ., 74,65 μ., 76,01 μ., 75,14 μ. και 77,37 μ., ενώ ο Κορακίδης 69,62 μ., 75,91 μ., 74,27 μ., 77,12 μ. και 77,20 μ., ενώ ήταν άκυρος στην πρώτη του βολή.

 

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση και του Άγγελου Μαντζουράνη που ήταν τρίτος με 75,11 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής είχε τέσσερις έγκυρες βολές, όλες πάνω από τα 75,00 μέτρα και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του. Τέταρτος στον σημερινό αγώνα ήταν ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης Κ18 Γιώργος Παπαναστασίου με 69.96 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Ο Πολυχρονίου με το σημερινό του 77,72 μ. έχει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και ο Κορακίδης με 77,52 μ. την δεύτερη καλύτερη.

Τέσσερις αθλητές μας έχουν το όριο για το Παγκόσμιο στη σφυροβολίας, ωστόσο μόνο δύο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.