B. Καλλιμογιάννη: «Ο στόχος που έχω θέσει για φέτος είναι υψηλός και φτάνει μέχρι την κατάκτηση μεταλλίου στα στιπλ»

 Runbeat Team   17:07 21-02-2023  

B. Καλλιμογιάννη: «Ο στόχος που έχω θέσει για φέτος είναι υψηλός και φτάνει μέχρι την κατάκτηση μεταλλίου στα στιπλ»


Η Βασιλική Καλλιμογιάννη βρίσκεται διαρκώς σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Όπως είναι φυσικό, τα επιτεύγματά της, την έχουν φτάσει σε επίπεδο να… ανοίγει την πόρτα προς την ομάδα Ανδρών/Γυναικών.

Η 19χρονη αθλήτρια του Ιάσoνα Ιωαννίδη αγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού και κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000 μ., αλλά να πιάσει το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

 

“Πήγε πολύ καλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καθώς πέτυχα απόλυτο ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα και έπιασα και το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20. Ο στόχος μου το καλοκαίρι είναι τα στιπλ, οπότε δεν ξέρω αν στην Ιερουσαλήμ αγωνιστώ και στις δύο αποστάσεις. Μου άρεσε πολύ και η ατμόσφαιρα με τον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που έτρεχα σε ένα στάδιο με τόσο κόσμο. Νιώθαμε τόσο κοντά τους θεατές, ήταν πολύ όμορφα”, είπε η νεαρή στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

B. Καλλιμογιάννη: «Ο στόχος που έχω θέσει για φέτος είναι υψηλός και φτάνει μέχρι την κατάκτηση μεταλλίου στα στιπλ» runbeat.gr

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Ο στόχος που έχω θέσει για φέτος είναι υψηλός και φτάνει μέχρι την κατάκτηση μεταλλίου στα στιπλ. Θεωρώ πως είναι ένας στόχος μέσα στις δυνατότητες μου, αρκεί η χρονιά να εξελιχθεί δίχως προβλήματα. Η παρουσία μου τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις της κατηγορίας με την εθνική ομάδα με έχουν οπλίσει με επιπλέον εμπειρία που θα με βοηθήσει τη φετινή χρονιά“. Η αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έχει στην άκρη του μυαλού της μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση.

 

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι ένας αγώνας στον οποίο θα ήθελα αν συμμετάσχω. Θα προσπαθήσω μέσα από τις εμφανίσεις μου να κερδίσω μια θέση στην ομάδα. Θεωρώ θα είναι μια σημαντική εμπειρία για εμένα να πάρω μέρος σε μια διοργάνωση της κατηγορίας Α/Γ“, είπε η νεαρή αθλήτρια. Η Καλλιμογιάννη έχει ατομικό ρεκόρ στα 3.000 μ. στιπλ 10.31.72 και το όριο πρόκρισης στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ είναι 10.45.00.