Παρέλαση αστέρων απόψε στο έκτο Continental Tour στο Λος Άντζελες

 Runbeat Team   10:59 26-05-2023  

Παρέλαση αστέρων απόψε στο έκτο Continental Tour στο Λος Άντζελες


Στο Λος Άντζελες θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού σήμερα και αύριο καθώς διεξάγεται η 6η «χρυσή» συνάντηση της σειράς World Athletics Continental Tour.

Το «παρών» στο Drake Stadium στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες θα δώσουν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

 

Ανάμεσά τους βρίσκεται ο ρέκορντμαν του επί κοντώ Mondo Duplantis και η Katie Moon στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών. Στα 100 και τα 200 μέτρα θα αγωνιστούν οι Sha'Carri Richardson, Marie-Josee Ta Lou, Marvin Bracy-Williams και Aaron Brown, ενώ από τα αγωνίσματα ρίψεων ξεχωρίζει η παρουσία των Brooke Andersen, Chase Ealey και Ryan Crouser.

Σίγουρα, πάντως, τα φώτα θα είναι στραμμένα στον Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της Σουηδίας και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Mondo Duplantis, ο οποίος θα κυνηγήσει μία ακόμη μεγάλη επίδοση.

Δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το έβδομο παγκόσμιο ρεκόρ της καριέρας του… Απέναντί του θα έχει τον Αμερικανό Sam Kendricks, ο οποίος επιστρέφει μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο, ενώ «παρών» θα είναι και ο συμπατριώτης του Chris Nilsen.

Η παρουσία των Katie Moon και Sandi Morris προδιαθέτει για ένα εξίσου συναρπαστικό αγώνα στο επί κοντώ γυναικών, ενώ παρούσες θα είναι και οι Alysha Newman και Gabriela Leon.

Έντονος ανταγωνισμός αναμένεται και στα σπριντ των γυναικών. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Sha'Carri Richardson στα 100μ. καθώς έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 10.76. Απέναντί της θα έχει την Ta Lou και την Aleia Hobbs.

Ο Christian Coleman μετά το 9.78 που σημείωσε στις Βερμούδες την περασμένη εβδομάδα θα κυνηγήσει κάτι ακόμα καλύτερο στο Λος Άντζελες, ενώ κύριοι αντίπαλοι του θα είναι οι Bracy-Williams και Ackeem Blake.

Στα 100μ. εμπ., η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (12.12), Tobi Amusan θα βρεθεί στη θέση εκκίνησης, όπως και η Ολυμπιονίκης Jasmine Camacho-Quinn σε μία μάχη με υποσχέσεις.

Στα 200 μέτρα των ανδρών συμμετέχει ο Καναδός Ολυμπιονίκης Aaron Brown, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στα 400μ., Jereem Richards, αλλά και οι Alexander Ogando και Josephus Lyles.

Η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια Marileidy Paulino και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια Sada Williams θα δώσουν μία ακόμη μεταξύ τους μάχη στα 400μ., ενώ η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης Gabby Thomas θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της Jenna Prandini στα 200 μέτρα γυναικών. Ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης Kirani James είναι αυτός που κλέβει τις εντυπώσεις στα 400 μέτρα ανδρών.

Αγώνες μεσαίας απόστασης

Στα 800 μέτρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι Αμερικανοί Bryce Hoppel και Clayton Murphy, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει το όνομα της Ajee Wilson και της Halimah Nakaayi.

Στα 1500μ. θα αγωνιστεί η Diribe Welteji που έχει ατομικό ρεκόρ 3:56,91, αλλά και οι Emma Coburn και Elise Cranny.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών «παρών» θα είναι ο Κενυάτης πρωταθλητής Timothy Cheruiyot, αλλά και ο Matthew Centrowitz, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά από έναν τραυματισμό που είχε. Ξεχωρίζουν επίσης τα ονόματα των Reynold Kipkorir Cheruiyot και Cooper Teare.

Η σφαιροβολία και η σφυροβολία παρουσιάζουν επίσης τεράστιο ενδιαφέρον καθώς αγωνίζονται ορισμένοι από τους κορυφαίους ρίπτες του κόσμου. Στη σφυροβολία τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Brooke Andersen, η οποία έσπασε πρόσφατα το φράγμα των 80.00 μέτρων (80.17μ.)

Απέναντί της θα είναι η κάτοχο του ρεκόρ Αμερικής (80.31μ.) DeAnna Price, η οποία φαίνεται να επιστρέφει δυναμικά μετά από αλλεπάλληλους τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια. Στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Αμερικανού Rudy Winkler και του Πολωνού Wojciech Nowicki.

Στη δισκοβολία γυναικών κλέβει τα φώτα η Ολυμπιονίκης Valarie Allman και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 Yaime Perez.

Στη σφαιροβολία των ανδρών θα γίνει μάχη ανάμεσα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Ryan Crouser και τον «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητής Josh Awotunde.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των ΗΠΑ, Chase Ealey, είναι το φαβορί στη σφαιροβολία γυναικών, ενώ στον ακοντισμό των ανδρών «παρών» θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Anderson Peters.