Παρίσι 2024: Δε βρίσκουν στάδιο πιστοποιημένο για τα όρια οι Κενυάτες σπρίντερ

 Runbeat Team   18:16 09-05-2024  

Παρίσι 2024: Δε βρίσκουν στάδιο πιστοποιημένο για τα όρια οι Κενυάτες σπρίντερ


Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται όσοι Κενυάτες αθλητές δεν έχουν ήδη πιάσει τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού καθώς θα πρέπει να αγωνιστούν εκτός συνόρων προκειμένου να μετρήσει η επίδοσή τους.

Το γεγονός ότι τα στάδια Nyayo και Kasarani είναι κλειστά δεν τους επιτρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, αλλά κυρίως δεν τους επιτρέπει να συμμετάσχουν σε αγώνες της χώρας τους που να είναι πιστοποιημένοι από την Παγκόσμια ομοσπονδία ώστε οι επιδόσεις τους να μετρούν ως όρια.

 

Τα στάδια Kasarani και Nyayo είναι κλειστά λόγω της ανακαίνισης που γίνεται ενόψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που θα φιλοξενηθεί σε Κένυα, Ουγκάντα και Τανζανία.

Οι Κενυάτες σπρίντερ είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς μέχρι τώρα μόνο οι Ferdinand Omanyala (100μ.), Zablon Ekwam (400μ.m) και Wiseman Were (400μ.  εμπόδια) έχουν «κλείσει» θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι περισσότεροι από τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων της Κένυας έχουν ήδη προκριθεί, αλλά οι σπρίντερ και άλλοι, όπως οι δρομείς των 10.000 μέτρων, είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο Εθνικό Πρωτάθλημα Στίβου που προγραμματίζεται μεταξύ 16 και 18 Μαΐου και στα τράιαλς των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τις 14-15 Ιουνίου.

Ωστόσο και οι δύο διοργανώσεις θα γίνουν στο Ulinzi Complex, το οποίο δεν είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και ως εκ τούτου οι επιδόσεις δε θα μετρήσουν. Έτσι, οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κένυας αναζητούν άλλες λύσεις προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.