Παρίσι 2024: Η μόλυνση του Σηκουάνα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα (Vid)

 Runbeat Team   17:19 19-02-2024  

Παρίσι 2024: Η μόλυνση του Σηκουάνα παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα (Vid)


Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του ερχόμενου καλοκαιριού. Ένα από αυτά, είναι η κακή ποιότητα νερού στον Σηκουάνα. Η μεγάλη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Παρίσι το καλοκαίρι και ο εμβληματικός ποταμός της Γαλλικής πρωτεύουσας δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα. Θυμίζουμε ότι εκτός από αγωνίσματα κολύμβησης, στον Σηκουάνα θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει εκτός σταδίου.

 

Η… ιστορία με τον Σηκουάνα δεν είναι καινούρια καθώς λόγω μόλυνσης ακυρώθηκε το ολυμπιακό test event κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον περασμένο Αύγουστο. Υπάρχει ανησυχία για την ποιότητα του νερού καθώς δεν συμβαδίζει με τα πρότυπα ποιότητας της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, η διεξαγωγή των αγωνισμάτων στον Σηκουάνα κρίνεται αμφίβολη. Παρά τις προσπάθειες των υπεύθυνων, η ποιότητα του νερού δεν έχει φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζουν να ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά, και παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος προσπαθούν να αυξήσουν το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει καλύτερο φιλτράρισμα του νερού, αλλά και λιγότερη μόλυνση.