Παρίσι 2024: Περισσότερα από 200.000 προφυλακτικά στο Ολυμπιακό χωριό

 Runbeat Team   20:51 20-03-2024  

Παρίσι 2024: Περισσότερα από 200.000 προφυλακτικά στο Ολυμπιακό χωριό


Σχεδόν 200.000 ανδρικά προφυλακτικά και 20.000 γυναικεία προφυλακτικά θα διανεμηθούν για την πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στο Ολυμπιακό χωριό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

«Αυτό που βλέπουμε ανεξάρτητα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μάλλον μια αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον πληθυσμό», εξηγεί ο Λοράν Νταλάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών και των κινδύνων για την υγεία στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Θα διανεμηθούν φυλλάδια και θα αναρτηθούν αφίσες εντός της πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, που βρίσκεται στο Σεν Ντενί, για την ευαισθητοποίηση των αθλητών από όλες τις χώρες. Θα υπάρξουν επίσης σχέδια για τεστ HIV εντός αυτής της πολυκλινικής.

Σχεδόν 14.500 αθλητές και συνοδοί τους αναμένονται στο Παρίσι τον Ιούλιο στο Ολυμπιακό χωριό. Αλλά η αναλογία μεταξύ του αριθμού των παρόντων αθλητών και του αριθμού των προφυλακτικών για την εξαγωγή πληροφοριών σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις εντός του Ολυμπιακού χωριού δεν έχει απαραίτητα νόημα: ένα μέλος της διοίκησης της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων (Cojo) είχε εκμυστηρευτεί πριν από αρκετούς μήνες στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ότι ορισμένα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο χωριό, όπως για παράδειγμα επίδεσμοι, μερικές φορές οι αθλητές τα έπαιρναν μαζί τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ