Πατουλίδου: «Ζήτησα διαχειριστικό έλεγχο στο ΣΕΓΑΣ και με είχαν για 2 χρόνια σε μαύρη λίστα»

 Runbeat Team   19:03 20-01-2021  

Πατουλίδου: «Ζήτησα διαχειριστικό έλεγχο στο ΣΕΓΑΣ και με είχαν για 2 χρόνια σε μαύρη λίστα»


Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως αθλήτρια με τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και στο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου, προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα.

Η ίδια αποκάλυψε ότι τα προβλήματα στις αθλητικές ομοσπονδίες υπάρχουν αρκετά χρόνια εξαιτίας της κακής οικονομικής διαχείρισης των κρατικών πόρων τονίζοντας ότι το 1992 η ίδια είχε ζητήσει οικονομικό έλεγχο. Αναλυτικά ανέφερε: «Το 1992 υπήρχαν πολλά χρήματα, 500.000.000 δραχμές μαύρη τρύπα στο ΣΕΓΑΣ, τα οποία χρωστούσε η Ομοσπονδία. Αυτά τα χρήματα τα δίνει το κράτος για πολύ συγκεκριμένο λόγο και όχι για να αφήσεις απλήρωτους τους αθλητές, για τους οποίους εσύ πληρώνεσαι και αμείβεσαι. Εγώ λοιπόν αντέδρασα και ζήτησα ένα οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας. Εννοείτε ότι δεν ακολούθησε κάνεις. Ξεκινήσαμε όλοι μαζί αλλά βρέθηκα μόνη. Εγώ ήμουν η μόνη που έφταιγα και για δύο χρόνια ήμουν εκτός από όλες τις επιτροπές χρηματοδότησης, παρόλο που ήμουν ολυμπιονίκης». Ενώ εύχεται: «Μακάρι να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες ώστε η οποία χορηγία ή επιχορήγηση να πηγαίνει όντως στον αθλητισμό. Θέλει μια καλύτερη διαχείριση ανθρώπων και χρημάτων».

 

Για την Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε: «Μπορεί κάτι που έχει στιγματίσει τη ζωή σου να θέλει το χρόνο, εσύ ο ίδιος να το αντιμετωπίσεις. Ο φόβος, η σιωπή και η ατιμωρησία είναι που μεγαλώνουν την εξουσία αυτών των ανθρώπων».

Ερωτώμενη για την άποψή της σχετικά με τις εκλογές των ομοσπονδιών είπε «Οι παλιοί να καθόσουν στην άκρη και να έχουν ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα για τους νέους που θα έρθουν να αναλάβουν. Όλοι αυτοί φωνάζουν τόπο στα νιάτα αλλά κρατάνε τα ινία και τα σφίγγουν».

Ενώ σχετικά με την υποψηφιότητα της Τασούλας Κελεσίδου ανέφερε: «Η Τασούλα Κελεσίδου διεκδικεί την προεδρία του ΣΕΓΑΣ. Το χαίρομαι και μάλιστα πολύ είναι καταξιωμένη αθλήτρια πονάει τον αθλητισμό». Ενώ πρόσθεσε για την υποψηφιότητα της Σοφίας Σακοράφα: «Θεωρώ ότι πιο καθαρή και πιο δυνατή υποψηφιότητα είναι της Κελεσιδου. Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για να πείσω κάποιον γιατί πρέπει να ψηφιστεί η Τασούλα. Από την άλλη μεριά ποιος κρύβετε πίσω από την κα Σακοράφα; Ακούω και σέβομαι τις επιλογές της αλλά τις προσπερνώ. Για μένα η Κελεσίδου αποφάσισε να ασχοληθεί και θα τη στηρίξουμε. Αν αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει στην προεδρία της αρχαιότερη ομοσπονδία, να έρθει άλλος».

Τέλος συμβούλεψε τον κόσμο τονίζοντας ότι: «Εάν ο λόγος μου έχει λίγη δύναμη έχω να πω ότι ο αθλητισμός είναι ο πιο υγιεινός χώρος της κοινωνίας».