Πεκίνο: Οι διοργανωτές ημιμαραθωνίου ερευνούν… ύποπτο τερματισμό με τρεις Αφρικανούς να αφήνουν Κινέζο να κερδίσει! (Vid)

 Runbeat Team   14:04 17-04-2024  

Πεκίνο: Οι διοργανωτές ημιμαραθωνίου ερευνούν… ύποπτο τερματισμό με τρεις Αφρικανούς να αφήνουν Κινέζο να κερδίσει! (Vid)


Οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου που έγινε στο Πεκίνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον τερματισμό του αγώνα, όταν τρεις Αφρικανοί δρομείς που βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις, φαίνεται να άφησαν τον Κνιέζι He Jie να κερδίσει. Πιο συγκεκριμένα, οι Κενυάτες Robert Keter, Willy Mnangat και ο Αιθίοπας Dejene Hailu φαίνεται να δείχνουν στον Κινέζο την γραμμή του τερματισμού λίγο πριν φτάσουν σε αυτή και να χαμηλώνουν ταχύτητα προκειμένου ο Ασιάτης να πάρει την πρώτη θέση.

 

Ο Mnangat δήλωσε στο BBC Sport Africa ότι οι τρεις Αφρικανοί έτρεχαν ως «λαγοί» και πως έλαβαν μέρος εκτός συναγωνισμού. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κενυάτης, είχε ζητηθεί σε τέσσερις δρομείς να βοηθήσουν τον He να σπάσει τον εθνικό ρεκόρ Κίνας στον ημιμαραθώνιο που είναι 1:02:33, όμως δεν το κατάφερε, τερματίζοντας σε 1:03:44. Όπως είναι φυσικό, το βίντεο από τον τερματισμό προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις και πολλά σχόλια στα social media. Μένει να φανεί εάν τα όσα ισχυρίζεται ο Willy Mnangat ισχύουν ή αν υπάρχει κάτι άλλο στην… μέση.