Πίσω από τα Ολυμπιακά μετάλλια κρύβονται και επιστήμονες – αθλητές

 Runbeat Team   12:24 07-08-2021  

Πίσω από τα Ολυμπιακά μετάλλια κρύβονται και επιστήμονες – αθλητές


Υπάρχουν πολλοί αθλητές που καταφέρνουν να συνδυάσουν τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό με αυτό που θέλουν να κάνουν μεταγενέστερα στη ζωή τους. Πολλές φορές πίσω από τα Ολυμπιακά μετάλλια, αλλά και άλλες αθλητικές επιτυχίες, κρύβονται επιστήμονες – αθλητές, που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τις προπονήσεις και τον υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμό.

Μία από τους συγκεκριμένους αθλητές είναι η Gabby Thomas, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνιζόμενη στα 200 μέτρα των γυναικών. Η Αμερικανίδα σπρίντερ, πραγματοποίησε χρόνο 21.87 στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο και έφτασε σε μία τεράστια διάκριση ηλικία 24 ετών.

Η Thomas είναι άκρως επιτυχημένη και στην εκτός στίβου ζωή της, καθώς έχει καταφέρει να αποφοιτήσει από ένα εκ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου, εκείνου του Harvard και να αποκτήσει ειδίκευση στη νευροβιολογία. Η επιστήμονας – αθλήτρια παράλληλα με τις προπονήσεις της σπουδάζει και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, με σκοπό να αποκτήσει ένα μεταπτυχιακό στην επιδημιολογία με επίκεντρο τις φυλετικές ανισότητες, κάτι το επίσης πηγαίνει επίσης πολύ καλά, πάντα σε συνδυασμό με τις κορυφαίες επιδόσεις της εντός στίβου.