Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών και αθλητριών

 Runbeat Team   9:28 30-11-2022  

Πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών και αθλητριών


Την πίστη ότι θα αρθεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών και αθλητριών από τους διεθνείς αγώνες στίβου λόγω του ντόπινγκ εξέφρασαν άνθρωποι της ρώσικης Ομοσπονδίας σε ρεπορτάζ που παρουσιάζει η Daily Mail.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πρόκειται να συζητήσει την προοπτική άρσης της αναστολής της ρωσικής ομοσπονδίας, η οποία ισχύει από το 2015, στη συνεδρίαση του συμβουλίου της στη Ρώμη.

 

Η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου έχει δουλέψει σκληρά προκειμένου να υπάρξει ξεκαθάρισμα στο θέμα του ντόπινγκ και ευελπιστεί ότι αυτό θα φέρει και την άρση της απαγόρευσης.

Βέβαια τη δεδομένη στιγμή οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη αποκλεισμό που πηγάζει από τον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε οκταετή απαγόρευση στη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών και αθλητριών στίβου σε διεθνείς αγώνες μετά από μια σειρά αποκαλύψεων για τη χρήση και τη συγκάλυψη του ντόπινγκ στη Ρωσία.

Στη Ρωσική Ομοσπονδία επεβλήθησαν περαιτέρω κυρώσεις το 2020, συμπεριλαμβανομένου ενός προστίμου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) διαπίστωσε ότι ενήλικα άτομα είχαν συνωμοτήσει για να παραβιάσουν τους κανόνες κατά του ντόπινγκ χρησιμοποιώντας ακόμη και εργαστήρια για το αντιντόπινγκ με έδρα τη Μόσχα.

Η Ρωσική ομοσπονδία, ωστόσο, είναι βέβαιη ότι τα άτομα που κινούσαν τα νήματα στο θέμα του ντόπινγκ έχουν αποβληθεί από τα δρώμενα του στίβου της Ρωσίας κι έτσι θα υπάρξει άρση της τιμωρίας.

Ο Rune Andersen, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία της Ρωσίας, επρόκειτο να παραδώσει μια έκθεση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Στίβου ενημερώνοντάς το σχετικά με αυτήν την πρόοδο.

Το συμβούλιο ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή του στην ιταλική πρωτεύουσα χθες Τρίτη, όπου θα συζητηθεί και το θέμα που έχει προκύψει με το ντόπινγκ στην Κένυα, η οποία επίσης κινδυνεύει με αποκλεισμό των αθλητών και αθλητριών της.

Η κυβέρνηση της Κένυας την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να προλάβει καταστάσεις, υποσχέθηκε ότι θα επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.