Ποινή 16 μηνών στον Τιάγκο Μπραζ - Xάνει τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

 Runbeat Team   14:34 29-05-2024  

Ποινή 16 μηνών στον Τιάγκο Μπραζ - Xάνει τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι


Ποινή αποκλεισμού 16 μηνών επιβλήθηκε στον άλλοτε Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, Τιάγκο Μπραζ, για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μέσα στην πατρίδα του, στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία πέρυσι τον Ιούλιο, μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε στο Diamond League της Στοκχόλμης. Έκτοτε τελούσε υπό προσωρινό αποκλεισμό, που συνυπολογίζεται στην έκτιση της ποινής, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει στα τέλη Νοεμβρίου. Χάνει όμως τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρίσιου και για το λόγο αυτό προσέφυγε στο CAS, ευελπιστώντας -τουλάχιστον- σε μείωση της ποινής του.

 

Ο Τιάγκο Μπραζ, ο οποίος κατέκτησε μετάλλιο (χάλκινο) και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, υποστηρίζει ότι κατανάλωσε εν αγνοία του την απαγορευμένη ουσία ostarine glucuronide, μέσω συμπληρωμάτων διατροφής που του είχε συστήσει ο διατροφολόγος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ακεραιότητας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (AIU) είχε ζητήσει τετραετή αποκλεισμό του Βραζιλιάνου αθλητή και εξετάζει με τη σειρά της να προσφύγει και αυτή στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ