«Πολυεθνικό» και φέτος το 12ο Skiathos Trail Run

 Runbeat Team   11:28 21-05-2024  

«Πολυεθνικό» και φέτος το 12ο Skiathos Trail Run


Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή (19/5) το 12ο Skiathos Trail Run. Τόσο ο ημιμαραθώνιος απόστασης 24χλμ όσο και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ακολουθώντας πανέμορφες διαδρομές.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιταλός δρομέας Alberto Canela ήταν ο νικητής του αγώνα των 24 χιλιομέτρων ολοκληρώνοντας τον αγώνα του σε 2:35:58. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ουκρανός William Winter με χρόνο 2:41:00 και τρίτος ήταν ο Γιώργος Κασιάρας με 2:51:32. Φοβερό αγώνα έκαναν και οι Ουκρανές Kirsty Aked και Victoria Stears, οι οποίες τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση της γενικής με χρόνο 3:03:29 και 3:06:30 αντίστοιχα, ενώ όγδοη στη γενική ήταν η Ιταλίδα Maria Dixon με χρόνο 3:06:48.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων το νήμα έκοψε ο Νικόλαος Κασιάρας με χρόνο 43:46, δεύτερος ήταν ο Γάλλος Frederic Isacesco με χρόνο 46:56 και τρίτος ο Χρήστος Βαλιαντζάς με 48:25. Οι Ουκρανές Daisy Noot και Sue Bond κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στις γυναίκες τερματίζοντας σε 59:32 και 1:0129 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη τριάδα των γυναικών συμπλήρωσε η Ρουμάνα Elena Semenyuta με 1:03:11.

Τα αποτελέσματα

Στο μεταγωνιστικό τους δελτίο οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αθλητών από 7 ευρωπαϊκές χώρες, το 12ο Skiathos Trail Run με το διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη¨ (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, μέγιστη ανάβαση: 1354 μ., IBP=276 RNG). Μια διαδρομή που συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του (εκτός από το Κάστρο περνούν από εκκλησάκια και μοναστήρια), όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι έτρεξαν, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Για τρίτη χρονιά, είχαμε τη χαρά να πραγματοποιηθεί ο αγώνας Special Olympics Skiathos Run 800 μ για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθο.

Το φετινό Skiathos Trail Run αφιερώθηκε στη μνήμη του Γ. Αλεξανδρίδη ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης της πολυετούς πυρόσφαιράς προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκιάθο. Την μπλούζα της διοργάνωσης στόλιζε η δημιουργία της μαθήτριας Λυκείου Σκιάθου, Μαρίας Μιτζέλου, έπειτα από σχετικό σχολικό διαγωνισμό, απεικονίζοντας τις Πλάκες, κοινό τμήμα των διαδρομών που διασχίζουν οι δρομείς των τριών βασικότερων αγώνων.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ένας βασικός σκοπός του Skiathos Trail Run γενικότερα είναι να δοθεί κίνητρο στα παιδιά της Σκιάθου, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής τους στους αγώνες που διεξάγονται στο νησί τους, να βιώνουν τη χαρά του να μαθαίνουν να λειτουργούν ως Ενεργοί Πολίτες. Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως για το περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια ένα μέρος των εσόδων από χορηγίες κι εγγραφές των αγώνων προσφέρεται για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Ευχαριστούμε όλους, για μια ακόμη χρονιά, για την συνεργασία και τη βοήθειά σας ώστε να διεξαχθούν αρμονικά οι αγώνες. Συγκεκριμένα, θερμές ευχαριστίες προς το Λιμεναρχείο Σκιάθου, το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, την ελληνική ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Βορείων Σποράδων, το πολυιατρείο Σκιάθου και τον κ. Ν. Εγνατιάδη, το SkiathosLife.gr, τον φυσιοθεραπευτή Γ. Τσάμτσα, τους χορηγούς/υποστηρικτές, τόσο για την οικονομική, όσο και για την στηριξή τους σε είδη, εκπτώσεις και υπηρεσίες και τέλος τους περισσότερους από 100 εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στη γραμματειακή υποστήριξη, στα σημεία ελέγχου/ανεφοδιασμού στην ορεινή διαδρομή και σε κομβικά σημεία καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών, για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη και βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων, ΟΛΟΙ μαζί, είμαστε κάθε φορά η ψυχή της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα για τους δύο μεγάλους αγώνες και φωτογραφίες/ στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.skiathosrun.gr καθώς και τις σελίδες μας στο facebook, Skiathos Trail Run Half-Marathon, και EcoΖην Skiathos

Συν διοργανωτές των αγώνων για το έτος 2024 είναι ο Δήμος Σκιάθου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου κι η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.

Ανανεώνουμε το δρομικό ραντεβού μας για τις 18 Μαΐου 2025, στο 13ο Skiathos Trail Run».