Ποντεμπράντι 2023: Χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

 Runbeat Team   18:16 21-05-2023  

Ποντεμπράντι 2023: Χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!


Στην κορυφή της Ευρώπης η Αντιγόνη! Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρόσθεσε μια ακόμη σπουδαία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων του Ποντεμπράντι.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε μια κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον, κατάφερε να αντέξει τον ρυθμό και να τερματίσει σε 1 ώρα 29.17 και να πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας της.

Παράλληλα, με τη σημερινή της εμφάνιση η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο Μόναχο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27/8).

Η αθλήτρια του Μπρεντ Βάλανς από την αρχή του αγώνα βρέθηκε στο προπορευόμενο γκρουπ και λίγο πριν το 10ο χιλιόμετρο έκανε την αλλαγή και πέρασε μπροστά, όπου έμεινε για τα επόμενα τρία χιλιόμετρα. Ο αγώνας στη συνέχεια ήταν συναρπαστικός κι είχε αρκετές εναλλαγές με την Ελληνίδα, την Ιταλίδα Αντονέλα Παλμισάνο και την Ουκρανή Λιουντμίλα Ολιανόβσκα να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Στα τρία τελευταία χιλιόμετρα η αθλήτρια μας πήρε την κατάσταση στα χέρια της και πέρασε και πάλι μπροστά φτάνοντας σε μια ακόμη μεγάλη νίκη.

Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στην Ιταλίδα Παλμισάνο με 1 ώρα 29.19 και το χάλκινο στην Άνα Καμπεσίνια (Πορτογαλία) που είχε την υπομονή και τις δυνάμεις να περάσει στην τρίτη θέση στα τελευταία δύο χιλιόμετρα, αφήνοντας την Ολιανόβσκα στην τέταρτη θέση με 1.25.17.

Η Ντρισμπιώτη έκανε δύο τα χρυσά της μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού ήταν νικήτρια στα 35χλμ. στη διοργάνωση του 2021.

Η Χριστίνα Παδοπούλου αγωνίστηκε στην ίδια απόσταση και κατέλαβε την 17η θέση με 1 ώρα 34.30 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση.

 

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στην απόσταση ήταν η Όλγα Φιάσκα που τερμάτισε στην 28η θέση με 1 ώρα 38.55. Η χώρα μας κατέκτησε την πέμπτη θέση στο ομαδικό στο σύνολο των εννέα χωρών που συμμετείχαν στο ομαδικό.

«Είχα τον έλεγχο της κούρσας και κατάφερα να φτάσω στη νίκη»

Η Ντρισμπιώτη κατάφερε σε αυτή την κούρσα να δείξει την αγωνιστική της κατάσταση ενόψει Παγκοσμίου, αλλά και την ικανότητα της να αγωνίζεται με τακτική και σχέδιο.

«Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν στην κούρσα για να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη», είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε:

«Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως, πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει».

Αναφορικά με το επίπεδο του αγώνα είπε: «Ίσως ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Όλες οι κορυφαίες με εξαίρεση την Πέρεζ ήταν εκεί. Νομίζω πως ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας».

 

Η Ντρισμπιώτη θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στα μέσα Ιούνιο αναμένεται να μεταβεί για προετοιμασία με το γκρουπ του Αυστραλού προπονητή της Μπερντ Βάλανς. Η αθλήτρια έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.