Πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ αλμάτων στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη

 Runbeat Team   18:36 13-01-2024  

Πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ αλμάτων στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη


Το φεστιβάλ αλμάτων “Βαγγέλης Κουρκουτίδης” έγινε σήμερα στο κλειστό “Τασούλα Κελεσίδου” στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε τον πρώτο – εντός συνόρων – αγώνα της χειμερινής περιόδου. Η διοργάνωση αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για πλειάδα αθλητών να ξεκινήσουν τη δράση της χειμερινής περιόδου.

Ένας από αυτός που επέλεξαν ως πρώτη στάση της χρονιάς το κλειστό των Αμπελοκήπων, ήταν ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος επικράτησε στο ύψος με 2,14 μ. σε έναν αγώνα προπονητικού για εκείνον χαρακτήρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 21 του μηνός στο Λουξεμβούργο. Ο Μέρλος πέρασε με την πρώτη τα 2,00 μ., 2,03 μ., 2,06 μ., 2,10 μ. και 2,14 μέτρα.





Το ντεμπούτο του στη σεζόν πραγματοποίησε και ο Γιάννης Ρίζος, ο οποίος ήταν νικητής στο επί κοντώ με 5,20 μέτρα. Ο 24χρονος αθλητής μπήκε στα 5,20 μ. ύψος που πέρασε με την πρώτη κι έπειτα δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 5,35 μέτρα. Ο αθλητής αναμένεται το επόμενο Σάββατο να αγωνιστεί σε μίτινγκ στην Λετονία.

Η 16χρονη Αναστασία Μπουμπουλίδη κατέλαβε την δεύτερη θέση στο επί κοντώ ξεκινώντας ιδανικά τους αγώνες της στη χειμερινή περίοδο. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 4,00 μ. και στη συνέχεια άφησε τα 4,05 μ για να δοκιμάσει στα 4,10 μέτρα. Η νεαρή έχει ατομικό 4,06 μ. κι έχει δείξει από πέρυσι πως διαθέτει το ταλέντο να διεκδικήσει καλές παρουσίες. Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Τουρκάλα αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, Ντεμέτ Παρλάκ με 4,20 μέτρα. Η Ελένη Πόλακ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 4,20 μ. κι έτσι δεν μπόρεσε να καταταχθεί. Η έμπειρη αθλήτρια έχει μπροστά της τη διοργάνωση του Λουξεμβούργου την Κυριακή (21/1). Καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου, που ήταν τρίτη με 3,85 μ. και στη συνέχεια χαμένες προσπάθειες στα 4,00 μέτρα. Η νεαρή αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 3,85 μ. και στον ανοιχτό 4,08 μ. από το 2023. Στο μήκος των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,29 μ. και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Μαρία Στεφανοπούλου με 6,03 μέτρα.

Δείτε αποτελέσματα