Πριβιλέτζιο: «Περιμένω πως και πως να αγκαλιάσω στον τερματισμό την κόρη μου»

 Runbeat Team   17:50 08-11-2023  

Πριβιλέτζιο: «Περιμένω πως και πως να αγκαλιάσω στον τερματισμό την κόρη μου»


H πρωταθλήτρια των αποστάσεων και νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου του 2021, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, θα τρέξει φέτος για πρώτη φορά τον αγώνα ως μητέρα. Η έμπειρη δρομέας παραχώρησε δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου ενόψει του μεγάλου αγώνα.

«Περιμένω πως και πως να αγκαλιάσω στον τερματισμό την κόρη μου, τον άνδρα μου και όλη την οικογένεια μου. Ο άνδρας μου το έζησε πέρυσι, εγώ όμως δεν το έχω ζήσει ακόμα και ανυπομονώ να το κάνω φέτος», είπε η Πριβιλέτζιο. 

 

Σε μία όμορφη στιγμή, η Πριβιλέτζιο δέχθηκε ερώτηση από την κάτοχο του ρεκόρ γυναικών του ΑΜΑ, Τίνα Κεφαλά, αν είναι έτοιμη να ξεπεράσει το ρεκόρ της. Η Πριβιλέτζιο απάντησε: «Πάντα είσαι έτοιμος για ένα ρεκόρ. Μακάρι οι συνθήκες να είναι καλές, να έχουμε έναν καλό αγώνα και να το ευχαριστηθώ, να πάω όπως θέλω και με τη σωστή τακτική, και τα ρεκόρ όταν είναι θα έρθουν», ενώ για το αν είναι καλύτερα προετοιμασμένη φέτος σε σχέση με την κούρσα του 2021, όταν έκανε το ρεκόρ της στον ΑΜΑ με 2:41:30, πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι κουράστηκα πιο πολύ, έκανα πιο δυνατή προετοιμασία, έδωσα το 120% του εαυτού μου για να ξεπεράσω την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τώρα αν θα είμαι καλύτερα θα δείξει, δεν μπορώ να το ξέρω. Έδωσα σίγουρα μεγάλη μάχη για να έρθω ξανά στα καλύτερά μου. Χαίρομαι πολύ που γίνεται γνωστός ο ΑΜΑ στο εξωτερικό, θα ήθελα όλοι οι αθλητές που τρέχουν μαραθώνιο να ξέρουν της ιστορία του. Μπορεί να είναι ένα στοιχείο που θα φέρει περισσότερο κόσμο».

Για την ζέστη που αναμένεται να έχει ο αγώνας, η ίδια δήλωσε: «Σίγουρα το θέμα του καιρού αγχώνει όλους τους μαραθωνοδρόμους γιατί μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι θέμα διαχείρισης, με σωστή ενυδάτωση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» ενώ σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το αν θα κυνηγήσει την πρόκριση της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης τον Ιούνιο του 2024, απάντησε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ, δε θα σας αφήσω κανένα δευτερόλεπτο», είπε γελώντας, ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να κάνω και έναν μαραθώνιο την άνοιξη, οπότε θα δούμε πως θα πάει».