Προκρίθηκε ως πρώτη επιλαχούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μαρία Πρεβολαράκη

 Runbeat Team   18:27 27-06-2024  

Προκρίθηκε ως πρώτη επιλαχούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μαρία Πρεβολαράκη


Σημαντική επιτυχία για την Ελληνική πάλη καθώς η Μαρία Πρεβολαράκη θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Μαρία Πρεβολαράκη ως πρώτη επιλαχούσα, μιας και είχε την υψηλότερη βαθμολογία, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Αναλυτικά η επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας:

«Μετά τις αποφάσεις της ΔΟΕ σχετικά με τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, η United World Wrestling έχει αρκετές ποσοστώσεις για να ανακατανείμει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Όπως ορίζεται στο Σύστημα Πρόκρισης: «... η θέση πρόκρισης θα ανακατανεμηθεί στην επόμενη επιλέξιμη Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την υψηλότερη κατάταξη, η οποία δεν έχει ακόμη προκριθεί, από την διοργάνωση κατά την οποία αποκτήθηκε η θέση πρόκρισης, τηρώντας τη μέγιστη ποσόστωση ανά φύλο και ανά Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έχω λοιπόν τη χαρά να σας ενημερώσω ότι στην Πάλη Γυναικών 53kg, η αθλήτριά σας Πρεβολαράκη Μαρία είναι η επόμενη αθλήτρια με την καλύτερη κατάταξη στο Senior Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023 στο Βελιγράδι (SRB).

Η United World Wrestling σας δίνει προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να επιβεβαιώσετε ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την ποσόστωση στο Παρίσι».

Στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης αναφέρεται: 

«Μία είδηση που αναμφίβολα κάνει όλη την ελληνική Πάλη χαρούμενη, καθώς η Πρεβολαράκη άξιζε με την τεράστια καριέρα της να βρεθεί στο Παρίσι. Αξίζει να διεκδικήσει το μόνο μετάλλιο που της λείπει ακόμα μια φορά! Αξίζει σε ακόμα ένα μεγάλο event να προσπαθήσει να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά!

Η Κυρία της ελληνικής Πάλης έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο τελευταίο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν πήρε ούτε την πρόκριση στα δύο προολυμπιακά τουρνουά. Οι ανακατατάξεις, όμως, στις κατηγορίες έφεραν την Πρεβολαράκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πλέον, η ελληνική Πάλη θα συμμετάσχει με τρεις αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ.