Προσωρινή αποβολή για τον El Hassan El Abbassi λόγω ντόπινγκ

 Runbeat Team   9:22 24-08-2021  

Προσωρινή αποβολή για τον El Hassan El Abbassi λόγω ντόπινγκ


Την απόφαση να αποβάλει από κάθε αθλητική διοργάνωση προσωρινά τον μαραθωνοδρόμο από το Μπαχρέιν, El Hassan El Abbassi, πήρε η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU).

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αθλητής από το Μπαχρέιν υποβλήθηκε σε αιματολογικό έλεγχο μετά τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάγγιση αίματος πριν τον αγώνα του Σαπόρο.

Το δείγμα του 37χρονου δρομέα είχε παρθεί αμέσως μετά τον Ολυμπιακό στις 8 Αυγούστου, όπου ο El Hassan El Abbassi είχε καταλάβει την 25η θέση με χρόνο 2:15.56.

Ο Διεθνής Οργανισμός Δειγμάτων (ΙΤΑ), υπεύθυνος για την εξέταση των δειγμάτων αίματος για τη χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα στις 15 του Αυγούστου και έδωσε το δικαίωμα στον αθλητή να ζητήσει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, το οποίο επίσης ήταν θετικό.  

Να τονίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε εντοπιστεί ένας ακόμη αθλητής από το Μπαχρέιν να έχει κάνει μετάγγιση αίματος και συγκεκριμένα ο δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Alsadik Mikhou.