Πρωταθλητές Ελλάδας στα 20 χιλιόμετρα βάδην Παπαμιχαήλ και Φιλτισάκου!

 Runbeat Team   12:32 11-02-2024  

Πρωταθλητές Ελλάδας στα 20 χιλιόμετρα βάδην Παπαμιχαήλ και Φιλτισάκου!


Πρωταθλητές Ελλάδας στα 20 χιλιόμετρα βάδην στέφθηκαν σήμερα στο Άστρος Κυνουρίας ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, επιβεβαιώνοντας τους τίτλους των φαβορί. Ο Παπαμιχαήλ κατέκτησε τον 14ο τίτλο της γεμάτης επιτυχίας καριέρας του τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 1:26:25, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Καυκάς με χρόνο 1:26:54. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος με χρόνο 1:33:00.

 

Από την πλευρά των γυναικών η Κυριακή Φιλτισάκου πήρε τη νίκη με χρόνο 1:35:52, με την Παναγιώτα Τσινοπούλου να έρχεται δεύτερη με χρόνο 1:37:13. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σοφία Αλικανιώτη με χρόνο 1:41:37.

Η Όλγα Φιάσκα είχε από νωρίς στην κούρσα κάποια προβλήματα και εγκατέλειψε μετά το 7ο χιλιόμετρο. Πρώτη στις γυναίκες Κ23 ήταν η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου με 1.55.00. Στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20 ο Ελισσαίος Μπαρδάκης ήταν νικητής με 49.06 και στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών επικράτησε η Σπυριδούλα Σταύρου με 58.23. Στο Άστρος βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών στο κορυφαίο γεγονός για τα αγωνίσματα του βάδην.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.




Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του γυναικείου βάδην οι διοργανωτές και ο Δήμος Άστρους τίμησε το βράδυ του Σαββάτου αθλήτριες που ξεχώρισαν στο πέρασμα των χρόνων στο αγώνισμα. Τιμήθηκαν η πρώτη πανελληνιονίκης στο αγώνισμα Ντίνα Μπορνιβέλλη, οι Καλλιόπη Γαβαλάκη, Ευαγγελία Γκιόλια και Ευαγγελία Ξυνού, που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στο αγώνισμα, καθώς και η πρώην κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 20χλμ. βάδην και 6η στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι, Αθηνά Παπαγιάννη, αθλήτρια που για πολλά χρόνια βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος.