Πρωτιά για τον Sabastian Sawe και την Tsehay Gemechu στην Ινδία

 Runbeat Team   14:15 22-05-2023  

Πρωτιά για τον Sabastian Sawe και την Tsehay Gemechu στην Ινδία


Ο Κενυάτης Sabastian Sawe με χρόνο 27:58 και η Tsehay Gemechu από την Αιθιοπία με χρόνο 31:38 ήταν οι νικητές στη 15η έκδοση του TCS World 10K Bengaluru που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 21/05 στην Ινδία στο πλαίσιο των World Athletics Gold Label.

Ο Sawe, ο οποίος ανέβηκε στην πέμπτη θέση στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών των 10 χιλιομέτρων με το 26:49 που σημείωσε στο Herzogenaurach τον περασμένο μήνα, έτρεξε έναν εξαιρετικό αγώνα κερδίζοντας δύσκολα, ενώ και η Gemechu ήταν εξίσου εντυπωσιακή.

 

Στις γυναίκες κυριάρχησαν οι αθλήτριες από την Αιθιοπία με τη Fotyen Tesfay να τερματίζει τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από την Gemechu και την έμπειρη Dera Dida μόλις επτά δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο χιλιόμετρο αφού η τριάδα ήταν μαζί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως η Gemechu φάνηκε να έχει δυνάμεις στο τελευταίο σπριντ φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη.

«Ήμουν αποφασισμένη να πάρω αυτή τη νίκη», είπε μετά τον αγώνα εξηγώντας ότι «το 2019 (σ.σ. είχε τερματίσει έκτη), είχα κάνει ένα λάθος, αυτή τη φορά είχα την εμπειρία, οπότε αυτός ήταν ένας ευκολότερος αγώνας».

Πρωτιά για τον Sabastian Sawe και την Tsehay Gemechu στην Ινδία runbeat.gr

Μοναδικές συγκινήσεις προσέφερε ο αγώνας των ανδρών, όπου πρωταγωνίστησαν οι Κενυάτες, ενώ ο περυσινός νικητής και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Nicholas Kipkorir Kimeli ήταν τέταρτος με τον συμπατριώτη του Sawe να αναδεικνύεται νικητής.

Ο Sawe πήρε τη νίκη για χιλιοστά του δευτερολέπτου καθώς έπεσε στον τερματισμό μαζί με τον Rodrigue Kwizera από το Μπουρούντι.

«Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ. Αισθανόμουν σίγουρος γιατί προερχόμουν από μια νίκη στη Γερμανία», είπε ο Sawe και πρόσθεσε: «Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα ήταν πολύ δύσκολα. Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να πιέσω ακόμα περισσότερο. Ακόμα και τα τελευταία 500 μέτρα ήταν πολύ απαιτητικά». Τρίτος ήταν ο Hillary Chepkwony με 27:59.

Οι πρώτες πέντε που τερμάτισαν:

1 Tsehay Gemechu (ETH) 31:38

2 Fotyen Tesfay (ETH) 31:42

3 Dera Dida (ETH) 31:45

4 Jesca Chelangat (KEN) 31:58

5 Yalemget Yaregal (ETH) 31:59

Οι πρώτοι πέντε που τερμάτισαν

1 Sabastian Sawe (KEN) 27:58

2 Rodrigue Kwizera (BDI) 27:58

3 Hillary Chepkwony (KEN) 27:59

4 Nicholas Kipkorir Kimeli (KEN) 28:05

5 Nibret Melak (ETH) 28:13