Πρωτιά Τεντόγλου στη Μαδρίτη με ανατροπή και άλμα στα 8.15μ.

 Runbeat Team   8:01 23-02-2023  

Πρωτιά Τεντόγλου στη Μαδρίτη με ανατροπή και άλμα στα 8.15μ.


Με καλύτερο άλμα στα 8.15μ. ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στο «χρυσό» μίτινγκ της Μαδρίτης και στρέφει πλέον όλο του το ενδιαφέρον στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με στόχο όχι μόνο την πρωτιά, αλλά και ένα άλμα που θα μείνει στην ιστορία.

Με τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στον κλειστό στίβο, εξάλλου, έδειξε ότι μπορεί όποτε θέλει να πηδήξει μακριά.

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του στην ισπανική πρωτεύουσα με άλμα στα 7.86μ., συνέχισε με 8.07μ. και όταν είδε τον Τόμπιας Μοντλέρ να “προσγειώνεται” στα 8.14μ. είχε έτοιμη την… απάντηση του! Στο τρίτο του άλμα ο κορυφαίος άλτης του κόσμου “έγραψε” 8.15 μέτρα. Την ίδια επίδοση σημείωσε και ο Κουβανός Μάικελ Μάσσο βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Μαδρίτη. Την τριάδα έκλεισε ο Σουηδός Μοντλέρ με τα 8.14 μ. της τρίτης του προσπάθειας.

Ο Τεντόγλου ήταν άκυρος στο τέταρτο άλμα, άφησε την πέμπτη προσπάθεια και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άκυρο. 

Για τον ίδιο ήταν απλά ένα πέρασμα πριν το Ευρωπαϊκό κάτι που είχε δηλώσει και μετά το 8.20μ. που πέτυχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή.

Τελευταίος αγώνας πριν από την Κωνσταντινούπολη ήταν ο χθεσινός και για την Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ ξεπέρασε στη Μαδρίτη τα 4.30μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση. Η 36χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε από τα 4.15 μ. που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, συνέχισε με την πρώτη τα 4.30μ. και είχε τρεις άκυρες στα 4.45 μέτρα.

Την πρώτη θέση πήρε η Καναδή Αλίσα Νιούμαν με 4.65μ., ακολούθησε η Κινέζα Χουιγκίν Mου με 4.55μ. και την τριάδα έκλεισε η Ιταλίδα Ελίζα Μολιναρόλο με 4.45 μέτρα.