Ρεκόρ συνάντησης και κορυφαίες επιδόσεις από Duplantis, Prescod και Craft

 Runbeat Team   9:28 11-02-2023  

Ρεκόρ συνάντησης και κορυφαίες επιδόσεις από Duplantis, Prescod και Craft


Με πολλές σημαντικές συμμετοχές και εξαιρετικές επιδόσεις πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το «ασημένιο» World Athletics Indoor Tour στο Βερολίνο.

Για μία ακόμη φορά ο Mondo Duplantis έκλεψε τις εντυπώσεις σημειώνοντας ρεκόρ διοργάνωσης, όπως και Reece Prescod, ενώ η Shanice Craft σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος στη δισκοβολία κλειστού στίβου.

 

Ο Σουηδός σούπερ σταρ του άλματος επί κοντώ κατάφερε να ξεπεράσει τα 6.06μ. παίρνοντας τη νίκη και εξασφαλίζοντας το ρεκόρ αγώνων. Στη συνέχεια δοκίμασε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.22μ., όμως δεν τα κατάφερε.

Δεύτερος ήταν ο Ernest John Obiena και ο Kurtis Marschall τρίτος με 5.82 μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής στη σκυταλοδρομία,  Reece Prescod σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 60μ. των ανδρών τερματίζοντας σε 6.49 επίδοση που αποτελεί επίσης ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση για φέτος στο αγώνισμα.

Δεύτερος ήταν ο Joshua Hartmann (6,53 PB) και τρίτος ο Julian Wagner (6,56).

Ρεκόρ συνάντησης και κορυφαίες επιδόσεις από Duplantis, Prescod και Craft runbeat.gr

Στη δισκοβολία, τώρα, η τρεις φορές «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Γερμανίδα Ευρωπαία χάλκινη Ολυμπιονίκης της Γερμανίας Shanice Craft έστειλε το δίσκο στα 65.23μ. σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Ο Γερμανός Daniel Jasinski πέτυχε την κορυφαία επίδοση για τους άνδρες με βολή στα 62.81μ.

Στα 60μ. των γυναικών κυριάρχησε η Βρετανίδα  Daryll Neita με ατομικό ρεκόρ 7.05. Απείχε, δηλαδή, μόλις 0,01 από το βρετανικό ρεκόρ που ανήκει στην Dina Asher-Smith. Η Tristan Evelyn ήταν δεύτερη με ρεκόρ Μπαρμπάντος 7.14 και τρίτη η Γερμανίδα Gina Luckenkemper με 7.16.

Η Τζαμαϊκαή Britany Anderson κέρδισε στα 60 μέτρα με εμπόδια γυναικών με 7.85, ενώ στον τελικό των ανδρών κέρδισε ο Βρετανός David King με 7.63.

Η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους, η  Malaika Mihambo ενθουσίασε το κοινό παίρνοντας μία «καθαρή» νίκη με 6.81 μ. στο τελευταίο της άλμα. Είχε μόλις δύο έγκυρες προσπάθειες, αλλά και οι δύο ήταν ικανές να της δώσουν τη νίκη καθώς τα ο πρώτο της άλμα μετρήθηκε στα 6.72μ.

Η Ιταλίδα Larissa Iapichino ήταν δεύτερη και η Βρετανίδα Jazmin Sawyers τρίτη έχοντας και οι δύο καλύτερο άλμα στα 6.69μ.

Τα αποτελέσματα