Run Greece Ηράκλειο: Μεγάλη συμμετοχή και νίκη του Αντώνη Κωστάκη στα 10χλμ

 Πάνος Κατσαρός   11:15 10-04-2022  

Run Greece Ηράκλειο: Μεγάλη συμμετοχή και νίκη του Αντώνη Κωστάκη στα 10χλμ


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα 10 χιλιόμετρα της 1ης σειράς Run Greece 2022 στο Ηράκλειο.

Με τον καιρό να βοηθά οι δρομείς μπήκαν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ έναν αγώνα που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κρητικών. Ο Αντώνης Κωστάκης ήταν ο αθλητής που έκοψε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 35:26. Όπως δήλωσε στο runbeat.gr ο νικητής του αγώνα των 10χλμ, Αντώνης Κωστάκης: «Είναι η 8η φορά που μετέχω στον συγκεκριμένο αγώνα και αυτός είναι από τους καλύτερους με φοβερή οργάνωση σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ θετικό ότι τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό, ωστόσο, έλειψαν αρκετοί καλοί δρομείς από την Κρήτη οι οποίοι επέλεξαν να τρέξουν σε μαραθωνίους και άλλους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είχε αρκετή ζέστη που μας δυσκόλεψε, ωστόσο, όλα πήγαν καλά».

 

Πολύ κοντά τον ακολούθησε στη 2η θέση ο Σπύρος Κρυπωτος με χρόνο 35:34 και τρίτος ήταν ο Πέτρος Κρανιδιώτης, ο οποίος έκανε υπερπροσπάθεια στα τελευταία μέτρα καθώς έμεινε από δυνάμεις. Παρόλα αυτά πήρε την τρίτη θέση με χρόνο 36:55 και στη συνέχεια κατέρρευσε με αποτέλεσμα να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πιο κάτω τερμάτισε ο Εμμανουήλ Πετρογιάννης με χρόνο 36:58, ενώ την πρώτη πεντάδα στους άνδρες συμπλήρωσε ο Κώστας Μανιουδάκης με χρόνο 38:24.

Πέμπτη στη γενική και νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Χριστίνα Κατζουράκη με χρόνο 38:08, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μαριάννα Τρούλη με χρόνο 41:04. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κατερίνα Σαπαρη με χρόνο 42:29. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Carolina Salassa με χρόνο 45:02 και Λένκα Κατερζαμπέκοβα με χρόνο 45:57.

Τα αποτελέσματα