Σακοράφα στο Runbeat: «Θα ήθελα την επόμενη φορά ένα γεμάτο στάδιο» (Vid)

 Πάνος Κατσαρός   16:41 13-11-2023  

Σακοράφα στο Runbeat: «Θα ήθελα την επόμενη φορά ένα γεμάτο στάδιο» (Vid)


Η Σοφία Σακοράφα παραχώρησε δηλώσεις αποκλειστικά στην κάμερα του Runbeat και στον Χρήστο Κώνστα στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που έγινε χθες (12/11). Στις δηλώσεις που παραχώρησε λίγα μέτρα από την γραμμή του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, έθεσε ως στόχο την επόμενη χρονιά να υπάρχει περισσότερος κόσμος στις κερκίδες.

 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε αρχικά: «Μεγάλη μέρα για τον στίβο, για τον κλασικό αθλητισμό, μεγάλη γιορτή. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας και ιδίως για το δρομικό κίνημα»

Στη συνέχεια, μίλησε για τους επόμενους στόχους του ΣΕΓΑΣ αναφορικά με τον ιστορικό αγώνα, σημειώνοντας: «Αυτό που εγώ θα ήθελα για την επόμενη φορά είναι να είναι γεμάτο το στάδιο, γιατί σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μισογεμάτο. Αυτό σημαίνει ότι και περισσότερους δρομείς θα έχουμε, που θα τρέξουν την κλασική, αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου, αλλά θα έχουμε και πολλούς φιλάθλους στην κερκίδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης να τρέξουν και πολλά παιδιά, γιατί από εκεί θα μπορέσουμε εκμαιεύσουμε τα αυριανά ταλέντα και τους αυριανούς πρωταθλητές».

Κλείνοντας, σε ερώτηση για το εάν μπορεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας να γίνει ο 7ος major, η Σοφία Σακοράφα είπε: «Γιατί να μην τον κάνουμε πρώτο;»