Sam Atkin: Από τη σύσταση να σταματήσει το τρέξιμο, στην κατάρριψη του ρεκόρ του Mo Farah!

 Runbeat Team   19:13 31-01-2023  

Sam Atkin: Από τη σύσταση να σταματήσει το τρέξιμο, στην κατάρριψη του ρεκόρ του Mo Farah!


Ο Sam Atkin έγραψε ιστορία πριν λίγες ημέρες καταρρίπτοντας το Βρετανικό ρεκόρ στα 3.000 μέτρα κλειστού στίβου σε αγώνα που έγινε στη Βοστώνη. Ο Atkin έτρεξε την απόσταση σε 7:31.97, βελτιώνοντας το 7:32.62 που είχε κάνει ο θρυλικός Mo Farah το 2016.

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τον Βρετανό όμως είναι εντυπωσιακή, αφού ο Atkin είχε φτάσει μία ανάσα από το να εγκαταλείψει το τρέξιμο στα 17 του το 2010! Ο Βρετανός είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό όμως ταλαιπωρούνταν από τη νόσο Freiberg.

 

Η συγκεκριμένη σπάνια πάθηση ουσιαστικά ταλαιπωρεί το πόδι ενός αθλητή κατά τη διάρκεια της άθλησης, με τους γιατρούς να του συστήνουν να σταματήσει την επαγγελματική του καριέρα και το τρέξιμο. Οι επεμβάσεις για τη συγκεκριμένη πάθηση δεν είναι συνήθως επιτυχημένες όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του, συνεπώς αποφάσισε να αγνοήσει τις συστάσεις των γιατρών και συνέχισε την καριέρα του.

Ο Atkin συνέχισε την καριέρα του και δικαιώθηκε, έχοντας καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εμφανίσει πολύ μεγάλη βελτίωση, με πολύ καλούς χρόνους, συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και το ρεκόρ που πρόσφατα έσπασε.