Σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο κλασικός αθλητισμός-Ξανά κορυφαίοι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

 Runbeat Team   21:08 21-12-2023  

Σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο κλασικός αθλητισμός-Ξανά κορυφαίοι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη


Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, έγινε και πράξη... Οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου κυριάρχησαν στην 70ή βράβευση των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κέρδισαν την πλειοψηφία της προτίμησης των Ελλήνων αθλητικών συντακτών για δεύτερη διαδοχική χρονιά και αναδείχτηκαν κορυφαίος αθλητής και καλύτερη αθλήτρια στη χώρα μας για το 2023.

 

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής του μήκους κέρδισε, μεταξύ άλλων, τη χρονιά που εκπνέει σε λίγες μέρες το μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του, αυτόν του πρωταθλητή κόσμου, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα – χάλκινο – στη διοργάνωση της Βουδαπέστης, στο αγώνισμα των 35 χιλιομέτρων.

Στην τελική τριάδα βρέθηκε και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι. Τον τίτλο κέρδισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, Θοδωρής Βλάχος.

Σάρωσε στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο κλασικός αθλητισμός-Ξανά κορυφαίοι Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη runbeat.gr

Οι δύο πρωταθλητές μας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά έστειλαν ευχαριστήρια βιντεομηνύματα στα οποία ανέφεραν:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτό το βραβείο. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το κερδίζω και είναι μεγάλη τύχη για εμένα. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήταν υποψήφια, αλλά και σε εκείνα που δεν ήταν. Μπορεί να μη φαίνονται τόσο πολύ, αλλά προσπαθούν. Καλές γιορτές με υγεία» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που βρίσκεται στην Αυστραλία για προετοιμασία δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να αναδεικνύομαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αθλήτρια της χρονιάς. Και είναι σημαντικό γιατί τυγχάνω τόσο μεγάλη αποδοχή από τους ανθρώπους που ενημερώνουν τον κόσμο για τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και μας βάζουν στα σπίτια των συμπολιτών μας όλες τις στιγμές μας, καλές ή κακές, τους στόχους μας, τον κόπο μας τις συγκινήσεις μας τη δίψα να κάνουμε το extra mile για να προσφέρουμε στη χώρα μας το κάτι παραπάνω.

Είναι όμως και μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι συνυποψήφια με τα υπόλοιπα κορίτσια. Εξαιρετικές αθλήτριες και προσωπικότητες που ξέρω πόσο πολύ έχουν κουραστεί για να πετύχουν όσα έχουν πετύχει.

Για αυτό ακριβώς και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους του Τύπου και αυτούς που έδωσαν τη ψήφο τους σε εμένα αλλά και στις συνυποψήφιες μου. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτή είναι απλή διαδικασία ψηφοφορίας. Ο πραγματικός αγώνας είναι αυτός που δίνουμε μέσα στα στάδια και στους αθλητικούς χώρους. Εκεί θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη χρονιά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και εύχομαι σε έναν χρόνο από τώρα να είμαστε και πάλι εδώ για τον απολογισμό».

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν 5ος στην ψηφοφορία για τον καλύτερο άνδρα, ο Νίκος Ανδρικόπουλος 11ος και ο Δημήτρης Αντωνάτος 41ος.

Στις γυναίκες, η Ελίνα Τζένγκο ήταν 4η, η Κατερίνα Στεφανίδη 9η, η Γεωργία Δεσπολλάρη 10η, η Παναγιώτα Δόση 17η, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 23η και η Βασιλική Καλιμογιάννη 39η.

Στους προπονητές, ο Μπρεντ Βάλανς ήταν 12ος, οι Κατερίνα Αλεξοπούλου, Δημήτρης Βασιλικός και Γιώργος Μποτσακριώβ 16οι, ο Χάρης Καραλής 19ος και οι Μιχάλης Αναγνώστου, Θοδωρής Δόσης και Ιάσων Ιωαννίδης34οι.